• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Kadın doktora dayak "Sizi boşuna öldürmüyorlar"

Kadın doktora dayak "Sizi boşuna öldürmüyorlar"
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir kadın doktor, alkollü olduğu belirtilen bir hastanın saldırısına uğradı. Yumruklu saldırı hastanenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir kadın doktor, alkollü olduğu belirtilen bir hastanın saldırısına uğradı. Yumruklu saldırı hastanenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. "Sizi boşuna öldürmüyorlar" diye bağıran saldırganın serbest bırakıldığını belirten Dr. Gökçe Akgül Karadana, "Benim 3 yaşında bir kızım var, can güvenliğim yok. Kendimi güvende hissetmiyorum" dedi.

Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin yankıları sürerken, sağlık çalışanlarına yönelik bir saldırı haberi de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden geldi. Alınan bilgiye göre, tekerlekli sandalye üzerinde hastanenin acil servisine gelen K.Y., doktor Gökçe Akgül Karadana ile konuşmaya başladı. Karadana, kasıklarında ağrı olduğunu belirten hastadan kaydını yaptırmak için kimliğini istedi. Alkollü olduğu belirtilen K.Y. ise bu duruma sinirlenip, kadın doktora hakaret etmeye başladı. Karadana'ya hakaretler yağdıran K.Y., "Sizi boşuna öldürmüyorlar" diye bağırmaya başladı. Doktor Gökçe Akgül Karadana, olayın şaşkınlığını yaşarken, K.Y. ise kadın doktorun karnına yumruk attı. Yumruklu saldırı hastanenin güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı. Zanlı K.Y. olayın ardından gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlının serbest bırakıldığı öğrenildi.

Saldırıya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gökçe Akgül Karadana, tekerlekli sandalye üzerinde getirilen hastaya müdahale etmeye çalıştığını ancak beklemediği bir tepkiyle karşılaştığını belirterek, "'Şikayetiniz nedir' diye sordum. 'Kasık ağrım var, görmüyor musun? Muayene etsene' gibi bir şeyle karşılaştım. Hastanın alkollü olduğu belliydi. Söz dalaşına girmeden hastayı ürolojiye göstermeyi planlayarak kimliğini istedim. Kayıt açtırıp, direkt muayenesine başlayacaktık. 'Kimliği ne yapacaksın?' diyerek kimliği fırlatıp, karnıma bir yumruk indirdi. 'Karnıma niye vuruyorsunuz?' dediğimde ise 'sizi boşuna öldürmüyorlar, bana baksana niye bakmıyorsun' gibi arka arkaya küfürler ve hakaretler etti. 'Seni asmalı' gibi hakaretler devam etti" diye konuştu.

Hastanın tüm müdahalelerini yaptıklarını belirten Karadana, "karakola gidip şikayetçi olacağız" dediklerinde ise hastanın "Bana müdahale olmadı, bende şikayetçiyim" şeklinde tepkisiyle karşılaştıklarını söyledi. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırının artık toplumsal bir olaya dönüşmeye başladığını ifade eden Karadan, şunları söyledi;

"DR. ERSİN ARSLAN'IN ÖLÜMÜ BU TOPLUMA HİÇ DOKUNMAMIŞ"


"Tüm toplum artık hekime, sağlık personeline saldırabileceğini ve bunun sonucunda bir şey çıkmayacağını düşünmeye başladı. Benim yediğim yumruktan ziyade, Dr. Ersin Arslan'ın ölümü ve gencecik bir doktorun ölümü bu topluma hiç dokunmamış gibi bir şey algıladım. Açıkçası meslektaşlarımın haksızlığa uğradığını düşünerek tepkim vardı. O yüzden arkasını bırakmak istemedim."

Karadana, çok kısa bir süre önce de Ortopedi Asistanı Hasan Ceylan'ın bir mahkum tarafından yüzünün jiletlendiğini ifade ederek, "O halde çalışmaya devam etti. Bunları gördükçe mesleğimizden soğuyoruz. Biz bu mesleğe gönül vererek başladık. Çocukluğumuzdan itibaren doktor olacağız, hastalara yardım edeceğiz diye para kaygısı, kariyer kaygısı taşımadan bu mesleği seçtik. Para için veya kariyer için yapılacak iş değil. Ama insanlardan yeteri kadar şey göremiyoruz. Giderek artan bir şiddete maruz kalıyoruz"
dedi.

Hastanelerdeki güvenlik önlemlerinin yetersiz olmasından şikayet eden Gökçe Akgül Karadana, şöyle devam etti;
"Basit bir alışveriş merkezine girerken bile insanların üzerleri aranıyor bıçak ya da silah var mı diye. İnsanlar acil servisinin çevresine bıçak ve silahla girebiliyor. Hastanın sırtını açıyorum dinlemek için belinde silah var. Sağlıklı koşullarda çalışmıyoruz. Tiner şişesiyle gelip dikiş attırmaya çalışan ve 'buramı dik yoksa seni de keserim' gibi şeylerle karşılaşıyoruz. Bu yeni bir olay değil."

Gözaltına alınan saldırganın karakolda bile polisin yanında tehditlerine devam ettiğini ifade eden Dr. Karadana, "'Benim canımı yakanın canını alırım' gibi. Birkaç gün önce Ersin Arslan'ı öldürdükleri gibi benim evimi de çok rahat bulabilir. Hastanede takip edebilir. Hasta serbest bırakılmış. Benim 3 yaşında bir kızım var, can güvenliğim yok. Şu anda dışarıda dolaşıyor ve muhtemelen akli dengesi yerinde değil. Sokakta saldırıp, her an her şeyi yapabilir. Kendimi güvende hissetmiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3863 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim