• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kadın doktoru darp eden şahsın cezası ertelendi

Kadın doktoru darp eden şahsın cezası ertelendi
Adana Devlet Hastanesi acil servisinde çalışan doktoru darp eden 18 yaşındaki sanık, 2 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Adana Devlet Hastanesi acil servisinde çalışan doktoru darp eden 18 yaşındaki sanık, 2 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi. Sanığın bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirilerek cezası ertelendi. 2'si hastane personeli 4 sanık ise beraat etti.

Alınan bilgiye göre, trafik kazasında yaralanan Z.E., ablası Fatma G. (24), eniştesi Ömer G. (25) ve kardeşi Ramazan E. (24) tarafından Adana Devlet Hastanesi'ne getirilerek, acil servisteki boş bir kabindeki sedyeye yatırıldı.

İddiaya göre yaralı E.E, kendisiyle ilgilenmeyen görevli doktor Fulya Kaya'ya (41) küfür etti. Dr. Kaya da yaralıyı, "Bağırma, hastaları rahatsız ediyorsun" diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Doktorun bu sözlerine sinirlenen E.E., yattığı sedyeden kalkıp, Dr. Kaya'yı yumruklamaya başladı. Dr. Kaya yüzüne yediği yumruk darbesiyle yere düştü. Hastane görevlileri de saldırganı güçlükle durdurup, polis noktasına götürdü. Çıkan kavgada, E.E'nin ablası, eniştesi ve kardeşi ile hastane görevlileri Halil Ç. (37) ile Döndü Bildirici (32) birbirlerine tekme, yumruk attı.

DOKTORUN ELMACIK KEMİĞİNİ KIRDI

Saldırıda Dr. Kaya'nın, sol gözü şişip, yüz kemiklerinin büyük bölümü kırılırken, tutuklanan saldırgan E.E ise yargılandığı Adana 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmada tahliye edildi.

Karar duruşmasına çıkan E.E, son savunmasında kadın doktora kendisine "'Kaldırın şu pisliği başka hastaneye götürün" demesi üzerine saldırdığını söyledi. E.E, "Bu sözler üzerine sedyeden kalkıp doktorun yüzüne bir yumruk vurdum" dedi.

Dr. Kaya ise, geçen celsedeki duruşmada, sanıktan şikayetçi olup, "Hasta yakınlarının doktor arkadaşa küfür ettiklerini duydum. Hastanın durumu kötü olabilir diye kabine yaklaştım. Hasta üst tarafını çıkartıp çıplak halde doktor arkadaşa saldırmak istedi. Bir yakını belinden sarılarak, onu tutmaya çalıştı. 'Sen hastasın otur' diyordu. Ben muayene edeceğimi söyleyerek yaklaştım. Sakinleştirmeye çalışırken sanık küfür ederek yüzüme yumrukla vurdu. Yere düştüm, kafamı betona çarptım. Bana kaç kez vurduğunu bilmiyorum. Baygınlık yaşadım. Kafa travması ve yüzümdeki kırıklar sebebiyle hayati tehlike kaydıyla uzun süre hastanede tedavi gördüm" dedi.

Mahkeme hakimi, kadın doktoru döverek hastanelik eden E.E'ye 'darp' suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, 'hakaret'ten de 10 ay olmak üzere toplam 2 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız oluşu ve bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getiren hakim, bu cezayı 3 yıl süreyle erteledi. Eğer bu süre içinde E.E suç işlerse bu cezasını da çekecek. 2'si hastane personeli 4 tutuksuz sanık da delil yetersizliğinden beraat etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1954 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim