• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Kadın doktorun intiharına siyaset karıştı

Kadın doktorun intiharına siyaset karıştı
AYDIN’ın Söke İlçesi’ne bağlı Sarıkemer Beldesi’nde, geçen hafta bol miktarda tansiyon hapı içerek canına kıyan doktor 32 yaşındaki Sibel Demirbilek’in intihar nedeniyle ilgili iddialara bir yenisi eklendi.

Engelli 2 çocuk annesi Dr. Demirbilek’in, MHP siyasi çizgisinde olması nedeniyle sürekli görev yerinin değiştirildiğini, bu nedenle bunalıma girip intihar ettiğini öne süren MHP İl Başkanı Hasan Muti, Vali Hüseyin Avni Coş’un, İl Sağlık Müdürlüğü’nün son 3 yılda yaptığı atamaları incelemesini istedi.

Söke’ye bağlı Sarıkemer Beldesi’nde geçen hafta, sözlüsü 33 yaşındaki Ahmet Özkan’ın dayısının evinde kendini odaya kilitleyerek bol miktarda tansiyon hapı içip intihar eden, boşandığı eşinden 2 engelli çocuğu bulunan Köşk Merkez Sağlık Ocağı’nda görevli Dr. Sibel Demirbilek’in ölümünün ardından ortaya atılan iddialara yenisi eklendi. Daha önce sevgilisiyle tartıştığı için bunalıma girdiği, sonrasında da İl Sağlık Müdürlüğü’nce sürekli olarak görev yerinin değiştirilmesi nedeniyle intiharı seçtiği iddia edilen Dr. Demirbilek’in, bu kez de MHP siyasi çizgisine yakın durması yüzünden bir sendikanın baskılarına maruz kaldığı öne sürüldü.

‘SAĞLIK- SEN’E ÜYE OLMADIĞI İÇİN BASKI GÖRDÜ’

MHP İl Başkanı Hasan Muti, parti çizgilerine yakın olduğunu savunduğu Dr. Demirbilek’in siyasi görüşünden dolayı, 1 yılda 5 ayrı yerde geçici görevlendirme ile çalıştırıldığını iddia etti. Bu yüzden zaten 2 engelli çocuğu bulunan Dr. Demirbilek'in psikolojisinin bozulduğu ve intihara sürüklendiğini öne süren Muti şöyle dedi:

“Bir yumruk atılıyor emniyet teşkilatındaki insanlar görevden alınıyor. Burada ise bir doktor intihar ediyor, bu olayın peşine düşen yok. İl Sağlık Müdürlüğü'nü Hüsnü Tırpancı değil, iktidara yakınlığı ile bilinen Sağlık- Sen yöneticileri yönetiyor. Müdürlükte yapılan uygulamaların çoğu bu sendikanın temsilcilerinin baskısı ile gerçekleştiriliyor. Doktor Sibel Demirbilek, bu sendika yerine Türk Sağlık Sen'e üye olduğu için bu uygulamalara maruz kaldı.”

‘GÖREVLENDİRMELERDE ART NİYET VAR’

Muti, İl Sağlık Müdürlüğünün son 3 yılda yaptığı atamaların Vali Coş tarafından acilen gözden geçirilmesi, yapılan ihmal ve kasıtların araştırılıp sorumlularının cezalandırılması gerektiğini vurgularken şöyle devam etti:

“Valimiz Sayın Coş'u İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan son 3 yıllık atamaları araştırmaya davet ediyoruz. Bu yapılmadığı takdirde bilgi edinme yasasına dayanarak, bu bilgileri biz alıp kamuoyuna aktaracağız. Doktor Demirbilek'in sürekli olarak geçici görevlendirme almasında, Personel Şube Müdürlerinin art niyetli olduğunu düşünüyorum.”

Aydın Valiliği ise dün yaptığı yazılı açıklamada, siyasi sürgün iddialarını reddetmişti.

 

hurriyet.com.tr

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1789 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim