• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Kadın sünneti yaygın değil

Kadın sünneti yaygın değil
Kadın sünneti, erkeklerin sünneti kadar yaygın değildir. Kadınların penisi olarak adlandırılan klitoris, penisin bir minyatürüdür


15 yaşında erkeğim. Bir arkadaşım kadın sünnetinden bahsetti ve ona inanmadım. Acaba kadınlar da bizim gibi sünnet olabiliyor mu? Oluyorsa nasıl? F.K./Ankara


Kadın sünneti, erkeklerin sünneti kadar yaygın değildir. Kadınların penisi olarak adlandırılan klitoris, penisin bir minyatürüdür ve tıpkı penis gibi sünnet derisi vardır. Aslında buna 'mini deri' demek daha yerinde olur; kadın sünneti de bu derinin alınması işlemidir.

AMAÇ HAZZI AZALTMAK
Kadın sünneti daha çok ilkel toplumlarda uygulanır. Bu tür geleneklerin nasıl ve niçin başladığı çoğu kez bilinmez. Kadın sünnetinin kadının cinsel birleşmeden aldığı zevki azaltmak ve dolayısıyla kadınların eşlerine bağlı kalmalarını sağlamak amacıyla yapıldığı ileri sürülmektedir. Çünkü klitoris, kadının cinsel doyumu için önemli bir organdır. Bu organın alınması kadının en önemli cinsel uyarılma kaynağının da ortadan kalkmasına neden olacak ve kadının boşalma, orgazm ve haz kanalları bu yolla kapanacaktır. Modern dünyanın kadın sünnetine yaklaşımı ise olumsuzdur.


***

Renkli cinsellik için bilgi gerek

20 yıllık evliyiz. Eşimle cinsel hayatımız çok sıradanlaştı. Bu sıradanlığı nasıl ortadan kaldırabiliriz? Onunla aynı yatakta yatmak artık hoşuma gitmiyor. N.F./İstanbul

Uzun yıllar evli olan çiftlerde, en sık gördüğümüz sorunlardan biri cinsel yaşam monotonlaşmasıdır. Bu durumdan kurtulmak isteyenler ise cinsel bilgi eksiklikleri nedeniyle, bunu nasıl yapacaklarını bilemez. Cinselliği renklendirmenin ilk şartı, cinsel bilgi düzeyinin artmasıdır. Bu doğrultuda; kadın ve erkeğin birbirine cinsel haz vererek ve alarak uyarılmayı öğrenmesi gerekir. Cinsel arzuyu ve tutkuyu beslemek, yatak odası dışında da hoş, nazik veya sevecen olabilmeyi öğrenebilmek evlilikte mutluluğun olmazsa olmazlardır. Tüm bunları uygulayabilmek için biraz cinsel bilgiye, cinselliğe yönelik olumlu duygu ve düşüncelere ihtiyaç vardır. Değişime açık ve istekli olmak çok önemlidir.

BİRLİKTE KARAR VERİN
Eşinizle birlikte cinsel yaşantınızı renklendirecek ve deneyimlerinizi artıracak yeni yollar düşünmelisiniz. Birlikte karar verilmezse eşlerden birinin istemediğini diğeri uygulayacağı için, cinsel yaşamın renklenmesi mümkün olmayabilir. Unutmayın ki cinsellik; iki insanın yaşadığı, paylaştığı hazlardan ve mutluluklardan meydana gelen bir süreçtir.


***

İsteksizliğin çözümü terapide

Cinsel isteksizlik yaşıyorum. Gittiğim uzman bazı egzersizlerle birlikte mastürbasyon yapmamı önerdi. Mastürbasyon benim sorunumu çözebilir mi? F.C./İzmir

Cinsel isteksizlik; kadınlarda oldukça sık rastladığımız cinsel işlev bozukluklarındandır. Bedensel ve ruhsal hastalıklar, partnerinizle olan ilişkiniz, kullandığınız ilaçlar, cinselliğe karşı tutumunuz ve genel ruh haliniz; cinsel isteğinizi etkileyen değişkenlerdir.

TERAPİYE DEVAM EDİN
Cinsel isteksizlik kader değildir ve yüzde 100 tedavisi vardır. Mastürbasyon ödevleri ise cinsel terapi süreçlerinin vazgeçilmezidir. Mastürbasyon beyincikten çıkıp, omurilikten geçerek cinsel organlara ulaşan sinir yollarının daha iyi çalışmasını sağlayabilir ve sık çalışan cinsel aygıt zamanı gelince daha iyi tepkiler gösterebilir. Mastürbasyon ödevinin diğer bir hedefi ise; kişinin öncelikle kendi cinselliğini, bedenini tanımlaması ve kendi doyumuna yönelik hedefleri netleştirmesidir. Bu verilerin ışığında doğru yolda olduğunuzu bilerek terapistinizle çalışmaya devam etmenizde fayda var.

CEM KEÇE

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8048 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim