• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Kafein cilt kanserini önlüyor

Kafein cilt kanserini önlüyor
ABD'li bilim adamları, kafein içeren güneş kreminin cilt kanserini yavaşlatabileceğini ve güneşli günlerde cilde kafein uygulamanın bir tür cilt kanserine karşı koruyucu olabileceğini belirtiyor.

Araştırmalar, kafein içeren güneş kreminin cilt kanserini yavaşlatabileceğini ve güneşli günlerde cilde kafein uygulamanın bir tür cilt kanserine karşı koruyucu olabileceğini gösterdi.

ABD Ulusal Bilimler Akademisi Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmada, cilde kafein uygulamanın tümör oluşumunu engellediği ve tümürlerin sayılarının azalmasını sağladığı bulundu.

Bilim adamları fareler üzerinde yaptıkları araştırmada, farelerin genleri değiştirerek, ultraviyole ışınların DNA'ya zarar vermesinde önemli rol oynayan ATR proteinini üretmemelerini sağladı.

Öte yandan, bir plajda cilde kafein uygulamanın laboratuarda genetiği değiştirilmiş farelere kafein uygulamayla aynı şey olmadığına dikkat çekilerek, insanlar için kafeinin koruyucu etkisini gösteren çalışmalara ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Uzmanlar, bu yolla kafein kullanmanın diğer kanser türlerinde ters etki gösterebileceği uyarısını da yaptı.

Londra Üniversitesi'nden hücre biyologu Profesör Bennett, ilk olarak bu kafeinin tehlikeli bir cilt kanseri türü olan melanoma başta olmak üzere başka kanserler üzerinde olumsuz bir etkisinin kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Kafein losyonu bir ölçüde bronzlaşmayı sağlayabilir. Çünkü bu molekül grubu pigmentasyon hücrelerini daha çok pigmentasyon üretmeye teşvik ediyor" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2856 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim