• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kafkas: "Adam gibi sağlık hizmeti veriyoruz"

Kafkas: "Adam gibi sağlık hizmeti veriyoruz"
Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas: "Bu ülkenin insanları sağlıktan yararlanamıyordu. Hastaneye gidenler sabahlara kadar hastane kuyruklarında bekliyordu. Ama bu gün biz her yurttaşımıza adam gibi sağlık hizmeti veriyoruz."

Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, "İlk defa bu ülkede birilerinin ısmarladığı bir kişi cumhurbaşkanı olmayacak" dedi.

Kafkas, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta, bir tesiste büyükşehir belediyesince yetim çocuklar için verilen iftar programına katıldı.

Yetim çocuklarla yakından ilgilenen Agah, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Kahramanmaraşlılara selam getirdiğini belirtti.

2002'de Türkiye yeniden "bismillah" deyip yola çıkarken "biz kimsesizlerin kimi olacağız" , "Türkiye'de hiç birşey eskisi gibi olmayacak" dediklerini belirten Kafkas, bu gün kimsesizlerin kimi olması iddiaları konusunda büyük mesafeler aldıklarını kaydetti.

13 sene önce Türkiye'de sağlıktan yararlanma koşullarında inanılmaz sıkıntı bulunduğunu hatırlatan Kafkas, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin insanları sağlıktan yararlanamıyordu. Hastaneye gidenler sabahlara kadar hastane kuyruklarında bekliyordu. Ama bu gün biz her yurttaşımıza adam gibi sağlık hizmeti veriyoruz. Adil bir sağlık hizmeti veriyoruz. Bütün dünyada da bize bu işi nasıl başarıyorsunuz, bu kadar az para ve az insanla nasıl başarıyorsunuz diye bizden örnek almaya geliyorlar. Artık kendi insanımıza hizmetin ötesinde bu mübarek günlerde Mevlaya şükürler ediyorum ki dün bize gelip tedavi olamayanların bu gün biz ayağına gidip evine gidip tedavi ediyoruz."

Kafkas, büyükşehir belediyeleriyle, evde bakım hizmetleri konusunda yeni bir proje başlatacaklarını belirtti.

- "Bu milletin çok sağlıklı karar vereceğinden eminim"

Evde bakıma ihtiyacı olan herkesin yaralarına merhem olacaklarını dile getiren Kafkas, "Milletinin başına devlet olanın artık milletin yarasına merhem olan devlet haline getirdik. Artık milletin yanmayan sobasına kömür, okulunda defter, açılamayan yolunda köprü olan devlet haline getireceğiz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin görüşlerini aktaran Kafkas, şöyle konuştu:

"İlk defa bu ülkede birilerinin ısmarladığı bir kişi cumhurbaşkanı olmayacak. Birilerinin arzu ettiği biri cumhurbaşkanı olmayacak. Tarihimizde ilk defa bizim elimize cumhurbaşkanını seçme fırsatı geçecek. Bu Türkiye'nin yürüyüşünde bir milat olacak. 10 yıldır artık patika yollardan çıkan Türkiye, üçüncü bin yılın başında layık olduğu yere adımlarla yürüyen Türkiye, inşallah 2023 hedeflerine daha emin adımlarla daha kararlı bir şekilde yürüyecek."

- "Her zaman yetimlerimizle beraber olacağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise belediye olarak ramazan ayının kutsiyetine ve manevi havasına zarar vermeden koruyan faaliyetler yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Allah'ın emanet olarak verdiği çocuklara sahip çıkmak, yardımcı olmak, onları medeniyetimize yakışır bir şekilde yetiştirmenin esas vazifeleri olduğunu dile getiren Erkoç, "Şefkat peygamberinin ümmeti olarak kardeş olmanın yolunun yetimlere sahip olmaktan geçtiğini bilenlerdeniz. İnşallah bizlerde Kahramanmaraşımız da bizim geleceğimizi inşaa eden gençlerimizi yetiştireceğiz. Çocuklarımıza sahip çıkacağız. Her zaman yetimlerimizle beraber olacağız. Her yetim yavrularımızın ve kardeşlerimizin emrindeyiz" dedi.

Yaklaşık bin 200 yetim ve yakınının katıldığı iftar programına, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, belediye meclis üyeleri, daire başkanları ve ilgililer de katıldı.

Bu haber toplam 5694 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim