• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Kahramanmaraş'ta hastane tartışmaları sürüyor

Kahramanmaraş'ta hastane tartışmaları sürüyor
Karacasu’daki 400 yataklı bölge hastanesinin açılması ile birlikte kent merkezinde bulunan Yenişehir Devlet Hastanesi ile Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nin son yapılan acil binası hariç geriye kalan bölümlerin yıkılacağı tartışmalarına katıldı.

Karacasu’daki 400 yataklı bölge hastanesinin açılması ile birlikte kent merkezinde bulunan Yenişehir Devlet Hastanesi ile Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nin son yapılan acil binası hariç geriye kalan bölümlerin yıkılacağı tartışmalarına katıldı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy’un Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yönelttiği soru önergesine verilen cevap ile Kahramanmaraş’ta yaz aylarından bu yana gündemde olan bu önemli iddianın ilk kez resmi bir ağızdan teyit edilmesi ise kentte ortalığı karıştırdı.

İki hastanenin yıkılacağı şeklindeki iddiaların gündeme geldiği günlerde; “Başbakan ile Bakan benim arkadaşlarım. Bu konuda benden habersiz bir şeyler yapmazlar” çıkışında bulunan ancak Bakan Akdağ’ın iddiaları doğrularcasına yaptığı açıklama ile ‘fiyakası bozulan’ Tatlıbal bu kez de “Sağlık Bakanlığının stratejisi yüzde 100 uygulanacak diye bir olay yok” şeklindeki sözleri ile Bakan’ının açıklamasını boşa çıkartmaya çalışması üzerine dikkat ve tepki çekti.

Hükümetin Bakanı ile Vekilinin sağlık gibi önemli bir konuda ayrı perdelerden konuştuğuna dikkat çeken Ökkeş Şendiller; “Demek ki Sağlık Bakanı Recep Akdağ, arkadaşı Milletvekili Cafer Tatlıbal’a sormadan bu açıklamayı yapmış. Bence çok ayıp etmiş. Durum böyle olunca bunların arkadaşlıkları tartışmaya açılır” şeklindeki esprili sözleri ile Tatlıbal’ı kıyasıya eleştirdi.

Vekil Tatlıbal’ın daha önce Türkiye gündemine gelen sözleri nedeni ile sonradan adeta çark etmesinin halen hafızalarda tazeliğini koruduğuna işaret eden Şendiller sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milletvekili Cafer Tatlıbal, arkadaşı olduğunu her fırsatta dile getirdiği Sayın Başbakan’ın Anayasa Değişiklik Paketinin ele alındığı dönemde büyük önem verdiği parti kapatmayı zorlaştırıcı maddeye ‘red’ oyu verdiğini canlı yayında itiraf etmesi ile de bir anlamda arkadaşını zora düşürdüğünü kabul etmiş oldu. Bunlar nasıl arkadaşlıklar ki birbirlerinden haberleri yok ve aleyhlerine çalışıyorlar. Bunun yorumunu ise değerli kamuoyuna bırakıyorum. Demek ki bunların arkadaşlıkları platonikmiş yani tek taraflıymış. İştir kişinin ayinesi lafa bakılmaz.”

HASTANELERİN YIKILACAĞINI BAKANLIK KABUL EDİYOR

“Sağlık Bakanlığının hastaneler konusunda verdiği cevapta bu zaman kadar kent kamuoyunda hepimizin söylediği ifadeler yer alıyor. Bakanlık, Kahramanmaraş’ta daha gündeme bile alınmamış yatak sayısı ile açılacak hastaneleri dâhil ederek cevap vermektedir. Yani; Kahramanmaraş’taki bölge hastanesinin bölge hastanesi olmaktan çıkarıldığını ve Yenişehir ile Kahramanmaraş Devlet Hastanelerinin yıkılacağını ise bakanlık kabul etmektedir. Ayrıca yine bölge hastanesi olarak yapılan yerin etrafındaki arsaların kime nasıl verileceği hakkında da açık bir cevap verilmemiştir. Hastanenin bitirilme aşamasına geldiği şu günlerde etrafında ise başkaca bir yapı yok. Oraya giden insanlar yemek ve su gibi sosyal ihtiyaçlarını nereden karşılayacak. Tıpkı bir ‘Hayalet Hastane’ gibi. Kaldı ki; oradaki rant hesaplarının da cevabı verilmemiş.”

"SAĞLIK BAKANININ YAPTIĞINDAN VEKİLİN HABERİ YOK"

“Ben buradan soruyorum: Sağlık Bakanı’nın dediği mi doğru yoksa Cafer beyin dediği mi doğru? O zaman bizim aklımıza şu geliyor: Sağlık Bakanının yaptığından vekilin haberi yok. Vekilin söylediğinden de bakanlığın haberi yok. Şimdi durum bu olunca aynı sıkıntı devam ediyor. O zaman sayın vekillerimizin Başbakan ve Bakanlar ile ‘yakınlıkları’ çok komik hale geliyor. Biz ise söylenenlere değil gördüklerimize bakıyoruz. Vekiller böyle olunca birileri de çıkıp Başbakan’ın arkadaşı olduğunu öne sürüp, kadir dost olduklarını gazetelerde yayınlattıkları fotoğraflar ile bize yutturmaya çalışıyor. Ondan sonra da Sütçü İmam Üniversitesi’nin ismini ‘Kral Çıplak’ diyerek güya kendince ‘incitmeden’ değiştirmeye çalışıyor. Ondan sonra da gelecek yıl yapılacak olan seçimde vekil seçilmeyi hesaplıyor. Sayın Başbakan bunları duysa acep ne olur, sanırım kıyametler kopar. Birileri de çıkıp Bakan’ın arkadaşı olduğunu ve kendisinden habersiz bir şey yapmayacağından dem vurarak esip gürlüyor ama sonradan boşa düşüyor. Öyle vekile böyle başhekim. Kel başa şimşir tarak. Sonuçlara baktığımızda ise ne yazık ki kaybeden hep Kahramanmaraş oluyor. Maraşlı hastalar olacak.”

"BU İKTİDARA DESTEK VEREN MARAŞ HALKINA SESLENİYORUM"

“Bir kez daha yeri gelmişken; iktidar ve muhalefet yetkilileri ile sivil toplum örgütlerinin yanı sıra bu iktidara büyük destek vermiş olan değerli Kahramanmaraş halkına da bir çift sözümüz olacak. Sizler oy veriyorsunuz ama oyların hesabını sormaya gelince, sağlık ve eğitim gibi önemli meselelerde neler olup bittiği sormaya gelince ne yazık ki pek sesinizi çıkarmıyorsunuz. Sağlık alanında yaşanan garip gelişmeleri sağır sultan bile duydu ama sizler bir türlü duyamadınız. Eğitim sıralamasında Türkiye’de 62. sıraya gerilemişiz ama kimsenin gıkı çıkmıyor. Saldım çayıra Mevlam kayıra misali ise olan hepimize oluyor. Çevre bakımından herhalde dünyanın en kötü şehriyiz ama yine ses yok.”

"KAHRAMANMARAŞLI BU KADAR DUYARSIZ HALE GELİRSE ELBETTE MİLLETVEKİLLERİ DE AĞZINA GELDİĞİ GİBİ KONUŞUR"

“Söylediklerimize kimse kulak vermiyor adeta kulak tıkıyor. Çöp toplama merkezini burnumuzun dibine kuruyorlar, kimse oralı olmuyor. Şimdi Kahramanmaraş bu kadar kendi meselelerine duyarsız hale gelirse elbette milletvekilleri de ağzına geldiği gibi konuşur. Belediye Başkanı ise ali kesen baş kıran olur. İktidarın il başkanı da bugüne kadar bir tane bile basın toplantısı yapmaz ve buna gerek bile duymaz. Büyükşehir sözü verdilerdi ne oldu ses-seda yok. Şimdi buradan Kahramanmaraş halkına ve STÖ’lere bir kez daha seslenmek istiyorum. Yarın geç olmadan hakkınızı arama gibi bir sorumluluğunuz olduğunu bilin. Oy vererek; saldım çayıra Mevlam kayra denmez. Tüm bu olumsuzluklardan etkilenecek olan gelecek nesillere sonra hesabı nasıl veririz. Yarınlar geç olmadan Kahramanmaraş için duyarlı olmaya herkesi bir kez daha davet ediyorum.”

Birincikuvvet

Bu haber toplam 3987 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim