• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Kalbine güvenmeyen, sıcakta dışarı çıkmasın

Kalbine güvenmeyen, sıcakta dışarı çıkmasın
Yaz aylarında kalp hastalarının sıvı dengesine dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Çetin Erol, ileri derecede kalp rahatsızlığı olanların hava sıcaklığı artınca daha dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, yaz aylarında kalp hastalarının sıvı dengesine dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol, ANKA'ya yaptığı açıklamada, sıcak havanın vücudu etkilediğine dikkat çekerek, özellikle çocukları ve yaşlıları daha çok etkilediğini söyledi. Kalp hastalarının da bu grupta olduğunu belirten Erol, ileri derecede kalp rahatsızlığı olan, tansiyonu yüksek olan kişilerin, hava ısısı artınca daha dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. Sıcaklığın arttıkça, vücuttaki damarların genişlediğini belirten Erol, “Vücut terleyerek ısısını ayarlamaya çalışıyor, terleme aşırı artarsa Elektrolit kayıp atıyor, bu nedenle de kan akımı sağlanamıyor. Bu yüzden kalp hastalarının yaz aylarında sıvı dengesine dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

-SİGARA VE BESLENME KALP HASTALIĞI RİSKİNİ ARTIRIYOR-

Kalp hastalığına yakalanma riskinin, genetik faktörlü de olsa, çevre potansiyelli de olsa aynı olduğunu belirten Erol, genetik faktörlü olanlara göre, çevre potansiyeli olanların daha erken yaşta kalp hastalığına yakalandığına işaret etti. Erol, özellikle sigara ve beslenmenin buna etki ettiğini söyledi.

-BEL ÇEVRESİ GENİŞ OLANLAR RİSK GRUBUNDA-

Erol, fazla kiloda ve bel çevresi geniş olan insanların kalp hastalığına yakalanma riskinin olduğunu söyledi. Türkiye'de Avrupa'ya göre daha fazla kalp hastası olduğuna dikkat çeken Erol, bunun hareketsizlikten ve kilodan kaynaklandığını söyledi.
Erkeklerin 55 yaşından sonra, kadınların ise 65 yaşından sonra 10 yıl farkla kalp hastasına yakalandıklarını bildiren Erol, kalp hastalığına yakalanma riskini önlemek için şu önerilerde bulundu:
“Az yemek yenmeli, çok hareket edilmeli, en azından yürüyüşe çıkılmalı, dengeli beslenilmeli, sebze, meyve, tahıl, posa bırakan yiyeceklere ağırlık verilmeli, abur cubur tüketilmemeli, tuzlulardan uzak durulmalı, öğle saatlerinde ve aşırı sıcaklarda dışarı çıkılmamalı."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3296 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim