• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Kalbini boynunda taşıyor!

Kalbini boynunda taşıyor!
Gaziantep'te yeşil kartlı kalp hastası 25 yaşındaki Vakkas Öztürk'e 150 bin dolarlık yapay kalp pompası takıldı.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılan başarılı bir operasyon ile yeşil kartlı kalp hastası 25 yaşındaki Vakkas Öztürk'e 150 bin dolarlık yapay kalp pompası (Heart Turcica) takıldı.

GAÜN Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Haşim Üstünsoy başkanlığındaki 7 kişilik bir ekip, 2 saat süren bir operasyon sonucunda, yapay kalp pompasını, kalp hastası Vakkas Öztürk'e başarılı bir şekilde taktı.

Yapılan başarılı operasyon sonucunda kısa sürede kendini toparlayan Vakkas Öztürk, doktorları ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı ve kendisine sorulan soruları cevaplandırdı, devletin kendisine sahip çıkması sonucu satın alınan 150 bin dolarlık yapay kalbi basın mensuplarına gösterdi.

Prof. Dr. Haşim Üstünsoy, yaptığı açıklamada, kalp yetmezliği bulunan Vakkas Öztürk'e zorunlu olduğu için yapay kalp pompası takıldığını, uygun bir kalp bulunduğu zaman kalp naklinin de gerçekleşeceğini söyledi.

Vakkas Öztürk'ün iki yıldan beri ilaç tedavisi gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Üstünsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hastalık çok ilerlediği için ilaca artık cevap vermiyordu. Kesin tedavi için de hastamıza uygun bir kalp bulunarak nakil yapması gerekiyordu. Ancak, iki yıldan beri kalp nakli bekleyen hastamıza uygun bir kalp bulunamadı. Kısacası, hastamızın hayatta kalabilmesi için yapay kalp pompasının takılması gerekiyordu. Biz de hastanemizde, bir ilki gerçekleştirerek hastamıza başarılı bir operasyon ile kalp pompası taktık.''

Prof. Dr. Haşim Üstünsoy, başarılı bir operasyon sonucunda yapay kalp takılan hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu, kullanmasını öğrendiği yapay kalp pompası ile günlük hayatını devam ettireceğini ifade etti.

Yapay kalp pompasının 5-6 yıl süreyle kullanılabilecek bir özelliğe sahip olduğunu ifade eden Üstünsoy, ''Amacımız, kalp nakli için süre kazanabilmek. Çünkü bizim asıl amacımız, hastamıza uygun bir kalp bularak gerçek bir nakil gerçekleştirmek. Hastamız, sürekli olarak hastanemiz kontrolünde bulunacak ve taburcu edildikten sonra da belirli aralıklarla da hastanemize gelecek'' dedi.

Vakkas Öztürk ise yapay kalp pompası ile yeniden hayata tutunduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, ''fakir bir ailenin çocuğuyum, sadece yeşil kartım var, devletim bana sahip çıktığı için mutluyum. Allah razı olsun'' dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1773 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim