• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Kalori tüketimi için diyetinizi gözden geçirin

Kalori tüketimi için diyetinizi gözden geçirin
Daha az değil, en uygun kaloriyi alarak, daha çok hareket edip çok kalori yakarak yürüteceğiniz bir zayıflama programı... Gereğinden fazla kalori tüketimi ideal kilonun ikinci sabotajcısıdır...

Gereğinden fazla kalori tüketimi ideal kilonun ikinci sabotajcısıdır. Diyet yapmayı eğer aç kalmak olarak algılarsanız yanılırsınız. Aç kalarak kilo kaybedebilirsiniz; ama açlık nedeniyle kasları deforme, zayıf görünümlü ve sağlıksız bir bedene sahip olursunuz.

Böyle bir diyet size sürekli yiyecekler düşünen, seks gücü zayıflamış, deforme ve yorgun bir beden; sinirli, mutsuz, gergin ve agresif bir ruh hali kazandırmaktan başka yarar sağlamaz. Oysa kilo kaybını sağlığınızı riske atmadan da sağlayabilirsiniz.

Bir gün boyunca almanız gereken kaloriyi, kilonuzu 2’yle çarpıp, elde ettiğiniz rakamı 10’la tekrar çarpıp bulabilirsiniz.

Kilo verme programlarında, olabildiğince bu temel kalori ihtiyacından pek taviz vermeden, egzersizi arttırarak kalori harcamanızı yüksek tutmalısınız. Daha az değil, en uygun kaloriyi alarak, daha çok hareket edip çok kalori yakarak yürüteceğiniz bir zayıflama programı size şunları sağlar:

- Diyet yaparken kendi bilgilerinizi kullanır, sürekli kontrollü davranmanın oluşturacağı zorlama hissine kapılmazsınız.

- Dengeli beslenmeden taviz vermezsiniz.

- Yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekmez.

- Unutmayın! Sadece kalori hesabına dayalı diyetler her zaman başarılı değildir. Kaloriler asla başarılı kilo verme öykülerinin tümünü oluşturmaz.


İKİ ÖNEMLİ UYARI
- Akşam saat 20.00’den sonra, uyumanıza dört saat kala ve sonrasında yemek yemeyin. Gece uyanıp bir şeyler yemek zararlı ve kilo aldırıcı bir alışkanlıktır. Akşam ya da gece gereğinden fazla besine ihtiyaç duymayan bedeniniz, bunları yağ olarak kalçanızda ve karnınızda depolar.

- Kan basıncınızı daha iyi kontrol altında tutmak istiyorsanız, daha çok potasyum tüketin. Muz, kayısı, şeftali, avokado, incir, üzüm, patates ve balkabağı potasyum deposu besinlerdir. Potasyum sağlıklı bir sinir sistemi ve kalp ritmi için de gereklidir. Stresinizi azaltır, enerjinizi arttırır.

SAĞLIKLI DİYET İÇİN ALTIN KURALLAR
En az iki hafta besinlerinize yağ eklememeye çalışın.

Fast food besinleri kesinlikle kendinize yasaklayın.

Bardağınız sürekli suyla dolu olsun. Her zaman yudum yudum su için.

Değişiklikler deneyin. Yeni tatlar, yeni baharatlar... Sıkıcı diyetler, tekdüze beslenme sizi sabote edebilir.

Kalp atışlarınızı hızlandırın. Biraz daha çok ve daha hızlı yürüyün.

Daha küçük porsiyonlar alın, daha yavaş yiyin.

Asla mutfakta durmayın.

Cosmoturk

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim