• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

"Kalp hastaları sıcak havaya dikkat!"

"Kalp hastaları sıcak havaya dikkat!"
Uzmanlar artan hava sıcaklıklarına karşı özellikle kalp hastalığı bulunanların dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Çümen, yaz mevsimiyle birlikte yüksek dereceleri bulan hava sıcaklığının, özellikle kalp hastaları açısından bazı riskler taşıdığını, bu nedenle kalp hastalarının çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Dr. Çümen, aşırı sıcak ve nemli günlerde, kalp krizi geçiren veya kalp ve damar hastalığı nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının arttığını ifade etti. Dr. Çümen, "Olası bir kalp krizini önlemek için, özellikle kalp hastası olan kişilerin bol sıvı alarak güneşin zararlı etkilerinden korunmaları çok önemlidir.

Kalp hastalarının büyük bir kısmı sıcak yaz aylarında kışa göre çok daha rahat davranıyor ve efor gerektiren sporları yaparak kendilerini zorluyor" dedi.

Dr. Bülent Çümen, hastaların yaz aylarında kendilerine dikkat etmediğini kaydetti. Dr. Çümen, "Hastalar, özellikle yaz döneminde diyetlerini gevşetip, ilaçlarını azaltıp ya da tamamen bırakıp kendilerine zarar verebiliyor.

AÇIK RENK VE TERLETMEYEN KUMAŞLAR TERCİH EDİLMELİ

Tansiyon ve kalp hastaları yaz aylarında açık renkli, bol ve rahat, terlemeyi artırmayan kumaştan yapılmış giysiler giymeli. Kalp rahatsızlıklarının önüne geçmek için beslenmeye çok dikkat etmeliler.

Özellikle ağır, yağlı yemeklerden kaçınmalı, az ve sık aralıklarla, sebze ve meyveden zengin bir tarzda beslenilmelidir" diye konuştu.

AŞIRI MADEN SUYU TÜKETMEYİN

Aşırı maden suyu tüketiminin tansiyonu yükseltebileceği uyarısında da bulunan Dr. Çümen, kalp hastalarının maden suyu tüketiminde dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2312 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim