• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Kalp hastalıklarına dikkat!

Kalp hastalıklarına dikkat!
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Özlem Yüksekbaş, kalp ve damar hastalıklarından korunmada tek risk faktörü değil, tüm risk faktörleri birlikte ele alınması ve buna göre müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Rotary Kulübü'nce ortaklaşa yürütülen; 'EV-KA Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Gerçekleştirilen çalışmalara bağlı olarak, Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Merkezleri (TORTEK) bünyesinde farklı alanlarda açılan çeşitli kurslara katılanlara yönelik olarak; 'Yüksek Tansiyon' ile 'Kalp ve Damar Hastalıkları' konusu masaya yatırıldı.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen ve yoğun ilginin gösterildiği etkinliğe katılanlar arasında; Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Rotary Kulübü Dönem Başkanı Murat Yüksekbaş da yer aldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Özlem Yüksekbaş, yüksek tansiyon ile kalp ve damar hastalıkları arttıran faktörlerin başında sigara, alkol, aşırı kilo, hareketsiz yaşam tarzının yanı sıra yüksek tansiyon ve yüksek kolestrol gibi durumlar geldiğini anlattı. Söz konusu risk faktörlerinin azaltılmasının aynı zamanda da kalp ve damar hastalıklarının ortaya çıkması ve buna bağlı ölümleri de azaltacağını kaydeden Yüksekbaş, kalp ve damar hastalıklarından korunmada tek risk faktörü değil, tüm risk faktörleri birlikte ele alınması ve buna göre müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yüksekbaş; "Anne, baba ve yakın kan bağı olan akrabalarda yüksek tansiyon varsa sizde de oluşma olasılığı fazladır. Bu riski taşıyanlar düzenli olarak tansiyonlarını kontrol etmelidir. Yüksek tansiyon erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülürken, genellikle 35 yaş üstünde ortaya çıkar ve yaş ilerledikçe daha da artar. Yüksek tansiyon ve buna bağlı olarak kalp rahatsızlıklarının en önemli sebebi stres ve sıkıntıdır" dedi.

Eğitim etkinliğine katılan Özlem Yüksekbaş'a katkılarından dolayı bir 'Teşekkür Plaketi' takdim eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, yüksek tansiyonla birlikte kalp ve damar hastalıkları riskinin yüksek olmasına karşın, bu hastalıklara karşı alınması gereken önlemlerinse kolay olduğunu söyledi.

Tuna, eğitim seminerleriyle birlikte risk faktörlerinin azaltılması ve düzenli bir yaşam için spor yapılmasının yanında stresten uzak durulması, yeme içme alışkanlıklarının düzenlenmesi gerektiği konusunda toplumda bir bilinç oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Hamit Tuna; "Sağlık insan yaşamında en önemli unsurdur. Toroslar Belediyesi olarak yol haritamızın başında da sağlık alanında yapılan yatırımlar yer alıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2988 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim