• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

'Kalp hastalıklarında korkutucu artış'

'Kalp hastalıklarında korkutucu artış'
Dünya Sağlık Örgütü, orta ve düşük gelirli ülkelerde kalp ve damar rahatsızlıklarında korkutucu bir artış olduğunu açıkladı.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan raporda, bu artışın ardında virüs, bakteri ve parazite bağlı enfeksiyonlarla HIV ve verem gibi kronik hastalıklar olabileceği belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, kalp krizi ve felce yol açan kalp ve damar hastalıklarında 2020 yılına kadar iki kat artış bekliyor. Bu artışın nedenleri arasında obezite, yüksek tansiyon, alkol ve sigara tüketimi sıralanıyor.

Sabin Aşı Vakfı Başkanı ve Baylor Tıp Fakültesi Dekanı Doktor Peter Hotez, kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili komplikasyonların parazitlerin neden olduğu enfeksiyonlardan kaynaklandığını söylüyor: “Göz ardı edilen tropik hastalıklar zamanla kalp rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Örneğin, Latin Amerika’daki yoksul ülkelerde görülen chagas hastalığı bunlardan biri. Bu hastalığa parazitler yol açıyor ve bunu tedavi edecek derecede kuvvetli ilaçlar yok.”

Eric Easom, “Bazı ilaçlar var, ancak bunlar çok eskiden geliştirilen türler. Çoğu da eski olduğu ve organizmalar bunlara karşı direnç geliştirdiğinden etkinliğini yitirmiş durumda,” şeklinde konuşuyor.

Anacor İlaç Firması yetkilisi Eric Easom, büyük firmaların, yeterince kar etmeyecekleri gerekçesiyle, bu tür hastalıklara karşı yeni ilaç geliştirmediklerini söylüyor.

Ancak tropik hastalıkları kontrol altına almak, küresel çapta kalp ve damar hastalıklarının önüne geçebilir.

Don Joseph, kar amacı gütmeyen BIO Küresel Sağlık Girişimi adlı kuruluşun başkanı. Kuruluş, yeni aşı, ilaç ve teşhis yöntemleri geliştirilmesi için çalışıyor.

Don Joseph, mevcut ilaçların küresel çaptaki enfeksiyonların önlenmesinde yeterli olmadığı görüşünde: “Tedavi edilmeyen enfeksiyonlar küresel sağlık açısından önemli.”

Diğer sağlık uzmanları da kalp ve damar hastalıklarına yol açan bu tür enfeksiyonların önlenmesi konusuna öncelik verilmesini istiyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2813 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim