• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kalp zarından kalp kapakçığı yapıldı

Kalp zarından kalp kapakçığı yapıldı
Meram Tıp Fakültesi hastanesinde gerçekleştirilen operasyonda kalbi delik Menekşe Subay'ın kalp zarından, kalp kapakçığı yapıldı.

Konya’da doğuştan kalbi delik olan ve kalp kapakçığı gelişmeyen 25 yaşındaki Menekşe Subay, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. 3 saat süren ve Konya’da ilk kez gerçekleştirilen operasyonda, genç kızın kalbinin çevresinden alınan zar tabakası ile kalbe kapakçık yapıldı.

YAŞAMASI MUCİZE

Ameliyatı gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Niyazi Görmüş, “Nefes darlığı, kalp çarpıntısı ve halsizlik şikayeti ile başvuran hastanın kalbinde 2 santimetre büyüklüğünde bir delik ile akciğerine giden damardaki kapakçığın doğuştan olmadığını tespit ettik. Açık kalp ameliyatı sırasında önce hastanın kalbindeki deliği kapattık. Ardından da kalbin etrafında bulunan zarı alarak kapakçığın bulunması gereken yere, kapakçık vazifesi görecek şekilde naklettik. Ayrıca aynı ameliyat sırasında akciğere giden bir damardaki genişlemeyi de onardık.” dedi.

Kalbi delik olup kalp kapakçığı doğuştan olmayan bir hastaya ilk kez rastladıklarını belirten Doç. Dr. Görmüş, hastanın 25 yaşına kadar yaşamasının mucize olduğunu ancak son dönemde ortaya çıkan belirtilerin hastalığın kendini hissettirmeye başladığının göstergesi olduğunu da söyledi.

KONYA’DA İLK
Ameliyatın ardından yapılan ekokardiyografi kontrolünde kalpteki deliğin tamamen kapandığını ve yapılan kalp kapakçığının da iyi çalıştığını tespit ettiklerini belirten Doç. Dr. Görmüş, “Hastanın ameliyat öncesi şikayetlerinin hiçbiri kalmadı. 4 gün içinde de ayağa kalkarak sağlığına kavuştu. Normal şartlarda kalp kapakçığı çalışmayan hastalara domuzdan ya da sığırdan aldığımız kapaklı bir damarı naklediyorduk. Bu kapakçığın ömrü de 9-10 yıl oluyordu. Ancak bu kez farklı bir yöntem kullandık. Hasta kendi dokusundan aldığımız zarı ömür boyu kullanabilecek. Konya’da ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu operasyon kalp kapakçığı ameliyatlarında önemli bir gelişme olarak nitelendirilebilir.” diye konuştu.

HASTANEYE TEŞEKKÜR
Sağlığına kavuşmanın sevincini yaşayan Menekşe Subay, “Son dönemlerde kalp çarpıntım çok artmıştı. Artık kendimden endişe etmeye başlamıştım. Doktorlar bana kalp kapakçığım olmadan yaşamamın mucize olduğunu söylediler. Kulaklarıma inanamamıştım. Ameliyat öncesi çok karamsardım. Ancak şimdi sağlık durumum çok iyi. Ameliyatımı başarı ile gerçekleştiren doktorlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

ZEDHABER-KONYA

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6623 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim