• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kamu Hastaneler Birliği’nden Şırnak'lılara müjde verildi

Kamu Hastaneler Birliği’nden Şırnak'lılara müjde verildi
Şırnak Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen Kamu Hastaneleri Birliği toplantısında Şırnaklılara birçok müjde verildi.

Şırnak Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen Kamu Hastaneleri Birliği toplantısında Şırnaklılara birçok müjde verildi.

Toplantıda 2013 yılı içinde yapılanlar ve 2014 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Şırnak Genel Sekreteri Hakan Tokur, "Göreve başladığımız bir sene bizim için çok güzel bir yıl oldu. Bu dönemde hastalarımız ve personelimiz için güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Sağlık tesislerimizde 2013 yılı içinde yaklaşık 1 milyon 755 bin hastayı muayene ettik. Geçen seneki rakamlar 1 milyon 600 bin civarı. Yani 10 aylık rakamlarımız geçen senenin toplam bakılan hasta sayısından çok daha yüksek. Sene sonunda ön gördüğümüz rakam ise 2 milyona yaklaşmasıdır. Sene sonunda tüm Şırnak’ı bir kez daha muayene etmişiz anlamına gelmektedir. Yaklaşık 40 bin hastayı tesislerimizde yatırarak tedavi etmişiz ve 30 bin ameliyat yapmışız” dedi.

Hastane personelleri ile 1 yıl içinde önemli hizmetler yaptıklarını belirten Genel Sekreter Tokur, hep beraber yaptıkları önemli hizmetler olduğunu söyledi. Tokur, "Özellikle sağlık hizmeti kalitesinin artırılması yönünde işler yaptık. Bunun başı sağlık personelinden geçiyor. Yardımcı sağlık personeli sayımızda geçen seneye oranla yüzde 50 oranında artmış durumda. Böylece sağlık personelimizin üzerine düşen iş yükü de azalmış durumda. Bu da onların daha verimli ve moralli bir şekilde hizmet vermelerini sağlıyor. Bu bağlamda da hastanemizde yatan ve çıkan hasta ile ağız diş merkezlerimizde protez yaptığımız hastalarımıza sorduğumuz memnuniyet ve eleştirilerini almamız bize yol gösterici oldu. Bu sene içinde toplum ruh sağlığı merkezi açıldı. Yeni doğan ve yetişkinler yoğun bakımlarının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi bakımında tıbbi malzeme ve cihaz alımları oldu. Aynı şekilde Şırnak Devlet Hastanesi'nde fizik tedavi ünitesinin güçlendirilmesi yapıldı” diye konuştu.

Şırnak’a geldiği bir yıl içinde sistemini kurduğunu belirten Genel Sekreter Tokur hizmet anlamında artık emekleme ve yürüme zamanının değil, konuşma zamanı olduğunu ifade etti. Genel Sekreter Tokur; “663 kapsamında 2 kasımda göreve başladığımızda sadece çantamızı alıp geldik. Şimdi bazı şeyler oturdu. Bundan sonra asıl yapmamız gereken sağlık hizmetinin kalitesinin artırılmasını, niteliğinin artırılması yönünde çalışmalar yapacağız. Şırnak halkına vereceğimiz müjdeler var. Bunların başında diyaliz hastalarımız için bakanlığımızın yatırım programına alınan Cizre ve Silopi diyaliz merkezlerini açacağız. Bunlar ciddi bir ihtiyacı karşılayacaktır. Bizler bu yatırımı yaparken personelimizi de unutmadık. Personel olmazsa hizmet üreten kişilerde bulamayız. Personellerimizin daha uygun şartlarda çalışması ve gelmesi için İdil, Cizre ve Silopi’ye lojman için yatırım kararı çıktı. İnşallah bunları da bu sene içinde yapacağız. Aynı şekilde bölgemizin en önemli sorunlarından olan doğum ve sonrasında oluşabilecek sıkıntılar, özellikle ücra yerlerden gelen hastalarımız için hastanelerimizde anne otellerini açacağız. Daha rahat konaklamalarını sağlayacağız. Anne otellerimiz ücretsiz olacak. Uzak yerlerden gelen hastalara böylece geldiğinde kendini kendi evinde olduğu gibi rahat hissedecek. Bu sene içerisinde yaptığımız arkadaşlarımızla çalışmalardan en iyi biri diğer kurumlarla olan ilişkilerin iyileştirilmesi oldu. Özelikle ücra köylerimizde yaşayan vatandaşımıza ulaşmak için tüm kurumlar özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri'ni unutmamak lazım. Beytüşşebap ve Uludere gibi ulaşımı zor olan yerlerde helikopter desteği ile hastalarımızı almamızı ve tedavilerini merkezlerine götürmesini sağlıyor. Bu mutluluk verici bir tablodur. Bu gün kurulacak olan teknolojisiyle çağa ayak uyduracak siyer dediğimiz sistem kurulacak. Bu uygulama ile Beytüşşebap’ta filmi çekilen bir hastanın filmini İstanbul’da ki bir hocamız bilgisayarında görüp değerlendirebilir. Bir ömür bozulmadan CD ile filmini verebileceğiz. Bunu çok güzel bir hizmet olarak değerlendiriyoruz. Bunu yaparken biz yaptık diyemeyiz. Burada en büyük pay Şırnak halkınındır. Bize her daim destek oldular. Vatandaşlarımızın eleştiri ve olumlu tepkilerini alıyoruz. Onları da değerlendiriyoruz. Sağlık hizmetlerinde tam bir memnuniyetin sağlanması tabii ki mümkün değildir. Yüzde 80’dir dünya çapında ama bu bizi motive deden devamlı daha iyiye gitmemizi sağlayan bir unsurdur” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın doğu ve güneydoğu bölgesi için çok hassas davrandığını belirten Tokur, doğu ve güneydoğu’ya gelen herkese 2 bin 500 TL fark hizmetinin ödeneceği ve bununda hizmet kalitesini arttıracağını ifade etti. Tokur; “Aynı zaman kemoterapi ünitemizi de hizmete sokacağız. Kemoterapi alan hastalarımızın ilaçlarını temin edip, kemoterapi hastalarımızın tedavileri Şırnak ve Cizre'de yapılacak” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3862 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim