• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kamu Hastaneleri Birlikleri neden hala kurulamadı ?

Kamu Hastaneleri Birlikleri neden hala kurulamadı ?
Kasım 2011 tarihinde Kanun Hükmünde Kararname ile yürürlüğe giren ve hastanelerin her ilde bir veya ilin büyüklüğüne göre birden fazla kurulması planlanan birlik çatısı altında toplanması işi geciktirildiğini ...

Karadeniz Sağlık İdarecileri Derneği (KARSİD) Başkanı İsmail Demirci, ‘Kamu Hastaneleri Birlikleri'nin neden hala kurulamadığını sordu.

Kasım 2011 tarihinde Kanun Hükmünde Kararname ile yürürlüğe giren ve hastanelerin her ilde bir veya ilin büyüklüğüne göre birden fazla kurulması planlanan birlik çatısı altında toplanması işi geciktirildiğini hatırlatan Başkan İsmail Demirci, "Bu gecikme, sisteme karşıt olanların tepkilerinden mi, yoksa bakanlıkça atanacak sözleşmeli pozisyondaki yöneticilerin belirlenmesindeki güçlüklerden mi kaynaklanıyor? Bu bilinemiyor. Ancak bir gerçek var ki, oluşturulacak birlik sistemi, köhneleşmiş hastane yönetim yapısına yükselen bir ivme kazandıracaktır. Harcamaları kontrol altına alacak daha verimli ve etkin bir yönetim anlayışı ortaya konulacaktır. Şu anda bütün hastane yönetimleri işleri rolantiye almış, bakanlıktan gelecek hastane birliklerine ait haberlere kilitlenmiş durumda. Bu durum hastane yönetimlerinde zafiyete neden olmakta, vatandaşın hizmet noktasında mağduriyetine sebep olmaktadır. Bakanlık bir an evvel sisteme hızlı bir geçiş yapmak durumunda. Aksi halde bu belirsizlik, yönetim kadrolarını zor durumda bırakacaktır" dedi.


Bazı kesimler tarafından hastane birlikleri ile kamu hastanelerinin özelleştirilme yolunun açılacağını iddia edildiğini ifade eden Başkan Demirci, "Bu durumun Türkiye gibi bir ülkede gerçekleşmesi söz konusu olamaz. Ülkemiz her türlü özelleştirmeye rağmen halen devletçi bir yapıya sahiptir. Nitekim sağlık alanında yaptıklarıyla prim yapmış bir hükümetin böyle bir tasarrufta bulunması akılcı bir yol değildir. Kurum yöneticileri daha fazla strese sokulmadan bir an evvel birliklerin kurulması gereklidir. Yalnız bir husus daha var ki, o da genel sekreter atamalarında ki zorlulardır. 'Genel sekreter mutlaka hekim olmalıdır' yaklaşımının şiddetle karşısındayız. Genel sekreter vasıf olarak şehre yabancı olmayan, bölgenin sağlık yapısını iyi bilen ve en önemlisi de sağlık yönetimi alanında eğitim almış tecrübeli kimseler arasından seçilmelidir" diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7743 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim