• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterlik ve Bağlı Kuruluşların Web Site Standartları

Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterlik ve Bağlı Kuruluşların Web Site Standartları
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Tarafından "Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterlik Ve Bağlı Kuruluşların Web Site Standartları" yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Tarafından "Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterlik Ve Bağlı Kuruluşların Web Site Standartları" yayınlandı.

 

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
GENEL SEKRETERLİK VE BAĞLI KURULUŞLARIN WEB SİTE STANDARTLARI

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Kurumsal Kimlik Kılavuzu, kurum kimliğini oluşturan tüm tasarım öğelerinin kullanım biçimlerini açıklayan, Bakanlığımızın kurum kimliğinin bütünlüğünü sağlamak için, hizmet birimlerimiz ve bağlı kuruluşlarımızla ortak kimliğimizi oluşturan grafik, görsel öğelerin standartlarına ilişkin hazırlanmış kitapçıktır.

Kılavuz; logo, amblem gibi tanıtıcı işaretlerin yazı karakteri, punto, renk, ölçüler gibi tüm özelliklerini belirtmenin yanı sıra bu işaretlerin bayrak, flama, afiş, antetli kağıt gibi yüzeylerde uygulanış biçimlerini açıklar.

Kurumsal kimliğimizi ifade eden ve tanımlayan bu kılavuzdaki her bir unsurun gerektiği yerlerde, tarif edilen standartlarda hassasiyetle kullanılması, kurumsal bütünlüğümüzün devamlılığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu amaçla;

Genel Sekreterlik web sitelerinin oluşturulmasında http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-15639/kurumsal-kimlik-kilavuzumuz.html web adresinde yayınlanan Sağlık Bakanlığı Kurumsal Kimlik Kılavuzu’nda belirtildiği üzere;

- Genel Sekreterlik ve bünyesinde yer alan tüm alt kurumlar, web siteleri ile ilgili yazılı ve görsel tüm çalışmalarını sürdürürken Sağlık Bakanlığı Kurumsal Kimlik Kılavuzu’nu referans almalıdırlar.

- Kurumsal Kimlik Kılavuzu’nda temel oranları belirlenmiş Logotype olarak belirtilenin dışında bir logotype kesinlikle kullanılmamalıdır.

- Kurumsal Kimlik Kılavuzu’nda alt birimler için renk değerleri belirtilmiştir. Genel Sekreterlik ve bünyesinde yer alan bağlı tüm alt birimler web site tasarımlarında belirtilen pantone kodları kullanmalıdırlar.

- Web sitesinde kelimelerin kullanımında Kurumumuzun değerleri ve ilkelerine uyulmalı, açık, saygılı ve dürüst olunmalıdır.

- Kullanılan görseller; Profesyonelliğe, eşitliğe, insan haklarına, bilgi güvenliğine ve ulaşılabilirliğe verdiğimiz önemi vurgulamalıdır. Kurumumuzun saygınlığına katkıda bulunurken sahip olduğumuz gururu yansıtmalıdır.

Şuanda halihazırda yayın yapan Genel Sekreterliklere bağlı kurumların web sitelerinin yenileme aşamasına kadar yayınlarını olduğu gibi devam ettirmeleri, web sitelerinin yenileme aşamasında ise yukarıda belirtilen standartlara uyum sağlamaları hususunda;


Yazının aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 13817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim