• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Kamu İhale Kurumu'ndan yönetmelik ve tebliğ değişiklerine ilişkin açıklamalar

Kamu İhale Kurumu'ndan yönetmelik ve tebliğ değişiklerine ilişkin açıklamalar
Kamu İhale Kurumu tarafından 16/08/2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ve tebliğ değişiklerine ilişkin basın açıklaması yayımlandı.

16/08/2014 Tarihli Resmi Gazete’de Yayımlanan Yönetmelik ve Tebliğ Değişiklerine İlişkin Basın Açıklaması

6518 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun iş deneyim belgelerinin de düzenlendiği 10’uncu maddesi ile yerli isteklilerle ilgili düzenlemenin yer aldığı 63’üncü maddelerinde de değişiklikler yapılmış olup, bu değişikliklerin 6518 sayılı Kanun’un yayımı tarihinden 180 gün sonra yürürlüğe gireceği aynı Kanun’un 125’inci maddesinde hüküm altına alınmıştır. Söz konusu değişikliklere uyum sağlanması ve yargı kararlarının gereklerinin yerine getirilmesi amacıyla çeşitli Yönetmelik ve Tebliğ değişiklikleri yapılmış, bu değişiklikler 16/08/2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak 19/08/2014 tarihin de yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu değişiklikler aşağıda özetlenmiştir:

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği ve Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde teknolojik ürün deneyim belgesi düzenlenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği ile Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde 4734 sayılı Kanun’un 63’üncü maddesinde yapılan değişiklikle orta ve yüksek teknolojili sanayi ürünleri için getirilen zorunlu fiyat avantajı uygulamasına uyum sağlanması amacıyla değişiklikler yapılmıştır.

4734 sayılı Kanun’un 63’üncü maddesinde yapılan değişiklikle yerli malı belirlenmesine ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına verilmiş olup ihale mevzuatı buna uyumlu hale getirilmiş, yerli malı belirlenmesine ilişkin düzenlemelerinde değişiklik yapılmıştır.

Türkiye Kamu Hastaneleri Birlikleri veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından küçük alımların toplulaştırılması sonucunda ihalelerin eşik değerlerin üzerine çıktığı ve yerel gazetede ihale ilanı yapılması zorunluluğunun fiilen ortadan kalktığı görüldüğünden, yerel gazetelerde ilan yapılmasına imkân sağlanarak rekabetin artırılması amacıyla Kamu İhale Genel Tebliğinde işin yapılacağı birden fazla yerde ilan yapılabilmesi hususunda değişikliğe gidilmiştir.

Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde, ilgili mevzuatı uyarınca engelli işçi çalıştırılmasının zorunlu olması durumunda uyulması gereken kriterlere yönelik olarak Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde ve Kamu İhale Genel Tebliğinde düzenleme yapılmıştır.

Daha detaylı bilgiye Mevzuat Modülü aracılılığıyla erişilebilmesi mümkündür.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5677 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim