• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Kan grubuna göre beslen sağlığına sağlık kat

Kan grubuna göre beslen sağlığına sağlık kat
Önce ihanete uğradı, sonra boşanma sürecinin getirdiği stres dolu günleri yaşadı ve sıtma hastalığıyla boğuştu.

Önce ihanete uğradı, sonra boşanma sürecinin getirdiği stres dolu günleri yaşadı ve sıtma hastalığıyla boğuştu. Kısacası son zamanlarda genç oyuncu Cheryl Tweedy’nin hayatında bir felaket bitmeden diğeri başladı. Ama o, her şeye rağmen, her zamankinden daha enerjik ve ışıltılı haliyle boy göstermeyi, tüm kadınlara “Her ne kullanıyorsa, işte ondan istiyorum!” dedirtmeyi bildi.

Sizce sırrı ne olabilir? Hayır, kesinlikle Los Angeles’ta pek revaçta olan vitamin kokteylleri değil. Cheryl, kan grubuna göre beslendiğini ve bunun hayatını değiştirdiğini iddia ediyor. Peki kan grubuna göre beslenmek ne yarar sağlıyor?

HALSİZ MİSİNİZ?

Eğer kendinizi uyuşuk, halsiz ve neşesiz hissediyorsanız, kan grubu diyeti tam da size göre... Bu diyetin yaratıcısı olan ünlü doğal tıp uzmanı Dr. James D’Adamo, “Kanınız besleyici maddeleri taşır, toksinleri uzaklaştırır ve vücudunuzdaki her bir hücreye oksijen sağlar” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

“Aynı yiyecek maddesi bir kişiye enerji verirken diğerini hasta edebilir. Üstelik bugün tükettiğiniz bazı besinler, sizi ileride karşınıza çıkacak olan sağlık sorunlarından da koruyabilir. Kan grubunuzu bilip ona göre beslenmek önemlidir.”

GEÇİCİ BİR MODA MI?

Dr. D’Adamo’ya göre kanser ve depresyon gibi pek çok hastalık, virüsler değil stres ve yanlış beslenme yüzünden ortaya çıkıyor. Aslında 70’li yıllarda lanse edilen bu diyet, şimdi Hollywood ünlüleriyle tekrar gündeme geliyor. Bugüne dek 50 bin kişiyi tedavi eden Dr. D’Adamo, “Kan grubu diyeti, geçici bir moda. Bu program, bedeninizin ihtiyaçlarını ve size iyi gelen besinleri anlamaya dayanır” diyor.

0 GRUBU İÇİN
Örnek günlük mönü

Kahvaltı
1 bardak limonlu su, 1/2 greyfurt, 1 adet poşe yumurta (suya kırılıp haşlanmış), 1 dilim tam buğday ekmeği.
Öğle yemeği 100 gr tavuk, domates ve marul salatası, 1 dilim tam buğday ekmeği.
Akşam yemeği 2 parça yağsız kuzu eti, 1 porsiyon zeytinyağı- limon soslu marul, soya filizi.

A GRUBU İÇİN
Örnek günlük mönü

Kahvaltı
1 bardak limonlu su, üzerine tofu ezmesi (1 yemek kaşığı tofu, 1 çay kaşığı zeytinyağı) sürülmüş 2 dilim ekmek ve 3-4 adet badem.
Öğle yemeği 1 porsiyon kepekli pirinç pilavı, zeytinyağı-limon soslu marul, domates, kereviz sapı, tere, salatalık ve soya filiziyle yapılmış 1 porsiyon salata, 1 dilim ekmek.
Akşam yemeği 1 porsiyon derisi alınmış tavuk, buharda pişmiş brokoli, kuşkonmaz ve 1 porsiyon salata.

AB GRUBU İÇİN
Örnek günlük mönü

Kahvaltı
1 bardak limonlu su, üzerine tofu ezmesi (1 yemek kaşığı tofu, 1 çay kaşığı zeytinyağı) sürülmüş 2 dilim ekmek ve 3-4 adet badem.
Öğle yemeği Mozzarella peyniriyle süslenmiş zeytinyağı-limon soslu karışık yeşillik salatası, 2 adet katı yumurta.
Akşam yemeği Derisi alınmış hindi göğsü, buharda pişmiş brokoli ve kuşkonmaz, zeytinyağı-limon soslu marul, kereviz sapı, salatalık ve beyaz peynirle yapılmış 1 porsiyon salata.

B GRUBU İÇİN
Örnek günlük mönü

Kahvaltı
1 bardak limonlu su, 1/2 greyfurt, 2 adet yumurtanın beyazıyla yapılmış omlet, 2 dilim ekmek.
Öğle yemeği 1 porsiyon kepekli pirinç pilavı, zeytinyağı-limon soslu marul, kereviz sapı, tere, salatalık ve soya filiziyle yapılmış 1 porsiyon salata, 1 dilim ekmek.
Akşam yemeği 1 dilim somon, buharda haşlanmış taze fasulye ve brokoli, zeytinyağı-limon soslu marul, tere, salatalık ve soya filiziyle yapılmış 1 porsiyon salata.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2656 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim