• BIST 9524.59
  • Altın 2488.984
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7091
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Kan vermek için sıraya girdiler

Kan vermek için sıraya girdiler
Türkiye genelinde milyonlarca kişi memur olmak için çaba gösterirken, Bursa'daki memur adayları örnek bir projeye imza atarak Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Bursa'da öğrencileri Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan adaylar, örnek bir projeye imza attı. Memur adayları, Kızılay'a kan vermek için sıraya girdi. Türkiye'de binlerce hastanın kana ihtiyacı olduğunu hatırlatan Bursa İhtiyaç Akademi Müdürü Murat Soyer de, projenin diğer kuruluşlara da örnek olması gerektiğini söyledi. Memur adaylarının daha fazla kan vermesini sağlamak amacıyla öğrencilere tablet bilgisayar hediye ettiklerini ifade eden Soyer, "Sağlık Bakanlığı'nın kan bağışı konusunda yapılan bir reklamdan etkilendik ve bizde kan bağışında bulunalım dedik. Bu fikrimizi öğrencilerimizle paylaştık ve öğrencilerimiz bize destek olacaklarını söylediler. Kızılay'a giderek kan bağışında bulunmak istediğimizi söyledik ve talebimizi kabul ettiler" dedi.

"İLİK BAĞIŞI KAN BAĞIŞINDAN DAHA FAZLA"

Son yıllarda kan bağışının azaldığına dikkat çeken Soyer, doktorların verdiği bilgilere göre Türkiye'de ilik bağışının kan bağışının önüne geçtiğini söyledi. Türkiye'de en çok bulunan A RH pozitif kanın bile bulunamayacak dereceye geldiğini söyleyen Soyer, "Öğrenci profilimiz çok genç ve biz bu potansiyeli değerlendirmek istedik. Hedefimiz 400 öğrencinin kan bağışında bulunması. Biz bunu daha renkli hale getirdik ve kan veren öğrencilerimize tablet bilgisayar hediye edeceğiz. Amacımız daha fazla vatandaşımızın kan vermesi. Kan sürekli bir ihtiyaçtır ve bizim de bir gün kana ihtiyacımızın olduğunu unutmamalıyız" dedi.

"KAN VER HAYAT KURTAR"

Akademide kan bağışı yapılacağını duyan öğrenciler ise kan vermek için sıraya girdi. Hep bir ağızdan "Kan ver hayat kurtar" diyen memur adayları, Kızılay tarafından kendilerine verilen kan bağışı formunu doldurdu. Sağlık personleri, kan verecek olanların ilk önce tansiyonunu ölçtü ve öğrencilerin kan değerlerini ölçtü. Kan grubunu bilmeyen bazı öğrenciler bu sayede kan gruplarını öğrenirken, bazılarının ise kan vermek için gerekli kan değerlerini taşımadığı öğrenildi. Kan vermek için sedyeye uzanan bazı öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken, bazı vatandaşlar kan vermekten korktuklarını ancak buna rağmen kan vermeyi tercih ettiklerini söyledi. Hayatında ilk defa kan verdiğini söyleyen Çiğdem Şahin, insan hayatının çok önemli olduğuna değinerek vatandaşların mutlaka kan vermeleri gerektiğini söyledi. Kan bağışının insan sağlığı için de faydalı olduğuna dikkat çeken Şahin, kan bağışı konusunda insanlardaki korkunun yersiz olduğunu hatırlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2293 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim