• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Kanınızı emsin ister misiniz?

Kanınızı emsin ister misiniz?
Bu tedavi yöntemi giderek yaygınlaşıyor...Başta Rusya olmak üzere Almanya ve Amerika gibi ülkelerde kliniklerde uygulanan sülük tedavisi çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

Bu tedavi yöntemi giderek yaygınlaşıyor...

Başta Rusya olmak üzere Almanya ve Amerika gibi ülkelerde kliniklerde uygulanan sülük tedavisi çeşitli hastalıklara iyi geliyor.Sülüklere kan emdirme metodunun halk tarafından merak edilen, ancak kulaktan dolma bilgilerle uygulanan bir tedavi şekli olduğuna dikkat çeken Dr. Kasım Altıntaş, ''Sülüklerle tedavi çok eskiden beri yapılan bir uygulamadır. Amerika ve Avrupa'da yetkili kurumlarca akredite edilmiş ve eczanelerde tedaviye uygun sülüklerin satılmasına müsaade edilmiştir. Sülük tedavisinin ilginç tarafı, benzeri olmayan bir tedavi şekli olmasıdır. Bu da belki tedavide kullanılan sülüklerin özellikleri ile alakalıdır" dedi.

SÜLÜKLERİN ERKEK VE DİŞİSİ YOK

Sülüklerin erkek ve dişisi olmayan, işitme organı ve gözleri bulunmayan, ama kuvvetli dişleri olan canlılar olduğunu anlatan Altıntaş, "Ülkemizde tıbbi anlamda kullanılabilen, hatta Avrupa'ya dahi ihraç edilen sülük türü yetişmektedir. Sülükler, kan emmenin haricinde kan emme işlemi sırasında önemli noktaları uyarıyor. Kanı emerken salgıladıkları ve kan emdikleri yere verdikleri biyo aktif maddeler çok faydalı. Tedavi edici özellikleri, salgıladıkları bu 100'ün üzerindeki maddelerde gizlidir. Bu
maddeler, kanın pıhtılaşmasını engelleyici, pıhtı eritici, mikrop öldürücü, kas gevşetici, çeşitli hücrelerin ve liflerin tamir edilmesini sağlayıcı, ağrı kesici, tansiyon dengeleyici gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca sülük salgısında güçlü antioksidan etki var'' diye bilgi verdi.

Altıntaş, sülüğün hangi rahatsızlıklarda kullanılabileceğini şöyle sıraladı:

''Damar tıkanıklıklarında, eklem romatizmasında, baş ağrılarında, migrende, göz tansiyonu ve buna bağlı görme kayıplarında, hemoroid, felç, tiroid problemleri, infertilite gibi hormonal bozukluklarda, iyileşmeyen yaraların tedavisinde, ani işitme kayıplarında, kopan organ tamirlerinde, estetik amaçla yüz gerdirmede, ağız içi problemlerinde sülük tedavisi netice veriyor.''

Faydalarıyla ilgili birçok yayının yapıldığı sülükten iyi bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken birçok husus olduğunu anlatan Altıntaş, bu tedavinin mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerektiğini kaydetti.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5629 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim