• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kanser olduğunu öğrendi, 9 saatte sağlığına kavuştu

Kanser olduğunu öğrendi, 9 saatte sağlığına kavuştu
Denizli’de sarılık, kilo kaybı ve kaşıntı şikayeti ile Özel Cerrahi Hastanesi’ne başvuru yapan 50 yaşındaki hastaya, pankreas başı kanseri teşhisi konuldu. Hasta, 9 saatlik bir ameliyatla sağlığına kavuştu.


Denizli’nin Serinhisar ilçesinde tır şoförlüğü yapan Ahmet Ali Kurt (50), sarılık, kilo kaybı ve kaşıntı şikayeti ile Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’ne başvurdu. Kurt burada, dahiliyede muayene olduktan sonra Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nazmi Yaşar Sayım’a yönlendirildi. Uzman doktorlar tarafından yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından hastaya pankreas başı kanseri teşhisi konuldu. Hastanede yapılan 9 saatlik ameliyatın ardından Kurt, 8 gün hastanede kaldıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. 

"9 SAAT SÜREN BAŞARILI BİR AMELİYAT YAPTIK"

Ameliyatı gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Nazmi Yaşar Sayım, hastaya yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda pankreas başında yer alan yaklaşık 3 buçuk santimetrelik bir tümör olduğunu tespit ettiklerini aktardı. Hasta ve yakınlarına şikayetlerinin bu tümörden kaynaklandığını anlattık. Bu problemin de ancak bir cerrahi girişimle çözülebileceğini konuştuk. Sonrasında ortaklaşa bir Whipple Ameliyatı (Pankreas başı tümörü) kararı aldık. Hastamızı yatırıp gerekli ameliyat hazırlıklarına başladık. 3 gün süren ameliyat hazırlıkları sonrasında hastamızı ameliyata aldık. Yaklaşık 9 saat süren ve son derece başarılı geçen bir ameliyattan sonra hastamızı bir gün yoğun bakımda tuttuk, ertesi gün servisteki odasına aldık. Takip süresinde de bir hafta hastanemizde misafir oldu. O bir hafta içerisinde de her gün daha iyiye giden bir tablo ile karşılaştık, nihayetinde de hastamızı taburcu ediyoruz” dedi. 

"OLDUKÇA SİNSİ SEYREDEN VE AGRESİF BİR TÜMÖR"

“Oldukça sinsi seyreden ve agresif bir tümör” 
Ameliyatın hayat kurtarıcı olduğunu ifade eden Sayım, “Bu bölgenin tümörleri, oldukça sinsi seyreden ve agresif tümörlerdir. Ne yazık ki tanı koyduğumuz zaman hastaların yüzde 80’ine hiçbir şey yapamaz durumda kendileriyle karşılaşıyoruz. Hastamızın şansı vardı ve başarılı bir ameliyatla tekrar sağlığına kavuştu” diye konuştu. 

"YOLDAN GELİNCE İLK OLARAK ÖZEL DENİZLİ CERRAHİ HASTANESİ'NE GELDİM"

Ahmet Ali Kurt ise, tır şoförlüğü yaptığını ve yoldan gelince ilk iş olarak hastaneye geldiğini belirterek, Önce vücudumda kaşınma başladı, sarılık belirtisi. Tır şoförlüğü yapıyorum, yoldan gelince direk Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’ne geldim. Ameliyattan gayet memnunum şuan hiçbir ağrım yok. Hepsine teşekkür ederim” şeklinde konuştu

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4174 defa okunmuştur
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim