• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kanser tedavisinde bazı bitkilerin gücünü kullanın

Kanser tedavisinde bazı bitkilerin gücünü kullanın
Mantarlar, otlar, bitkiler ve bunlardan üretilen doğal destekler... Bunların hepsi kanser tedavisine yardımcı olarak kullanılıyor. Ancak bunları doktorunuza danışarak kullanmalısınız

Bugün sizlere, kanser tedavisinde destek olarak kullanılan vitamin ve bitki desteklerinden bazılarını anlatacağım: 

LENTİNAN 

Shiitake mantarlarının miçellerinden türetilen bir polisakkarittir. Biyolojik cevapları değiştirici etkisi olduğu düşünülmektedir. Antitümöral etkisine ilaveten immünite düzenleyici etkilere, antiviral aktiviteye, antimikrobiyal özelliklere ve kolesterolü düşürücü etkilere de sahiptir. 

MAİTAKE 

Mantar başlarından ve köklerinden türetilmiştir. Aktif içeriğinin glukan polisakkarit olduğu düşünülmektedir. Kanser hastaları üzerindeki kontrolsüz küçük bir çalışmada, maitake ekstresi alan hastaların yarısında tümörlerde gerileme ve semptomlarda belirgin bir gelişme dikkati çekmektedir. Kimi çalışmalar maitake ekstresinin etkisini takiben oluşan hipoglisemik etkiyi ortaya çıkarmıştı. Maitake'in insanlardaki antikanserojenik etkilerinin araştırılması güncelliğini korumaktadır. 

MİSTLETOE 

Hastalar mistletoe ürünlerini kanser, HIV, hepatit ve dejeneratif eklem hastalıklarını da içeren çeşitli durumların tedavisinde kullanmaktadır. Son zamanlarda yapılan epidemiyolojik bir çalışmada, mistletoe ile tedavinin, yaşam beklentisini artırmakta olduğu öne sürülmektedir. Solid tümörlerin tedavisinde mistletoe ekstresi ve gemsitabin kullanılması konusundaki deneyler sürdürülmektedir. 

NONİ 

Kanser, hipertansiyon ve diyabet gibi çeşitli hastalıklarda kullanılan tedavi şeklidir. Aktivitesinde birçok polisakkarit, antrakinon ve alkolidlerin sorumlu olduğu düşünülmektedir. Meyve suyundaki yüksek şeker içeriğine bağlı olarak diabetik hastalar noniyi dikkatli kullanmalıdırlar. 

PAU D'ARCO 

Bu ot, geleneksel olarak kanser ve infeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır. Bu kullanımlardaki iddiaları destekleyen klinik bir çalışma bulunmamaktadır. Bu otun içerdiği kinon maddesinin toksik etkilere sahip olduğu bilinmektedir. Bu ürünün kullanımı antikoagülan etkileri artırabilmektedir. 

SUN SOUP 

Bu ürün; soya fasülyesi, shiitake mantarı, mung mantarı, red date, yeşil soğan, sarımsak, mercimek, pırasa, alıç (akdiken), Amerikan ginsengi, melek otu, meyankökü, karahindiba otu, Senegal otu, zencefil, zeytin, susam tohumu ve maydanoz içeren tescilli bir üründür. Hastalar bu ürünü olağan kanser tedavilerine ilaveten kanserden korunmada, HIV ile ilişkili kilo kaybında ve immün sistemi uyarıcısı olarak kullanmaktadır. 

SOYA FASULYESİ MENOPOZUN YAN ETKİLERİNİ AZALTIYOR

Önemli bir lif kaynağı olan soya fasulyesi aynı zamanda çeşitli protein, vitamin ve mineraller de içerir. Hastalarda menopoz semptomlarının tedavisine placebo etkisinden daha yüksek bir etki gösterdiği bilinmektedir. Araştırmalar, soyanın, menopoz semptomlarının tedavisinde kullanılan hormon tedavisine alternatif olarak uygulanabileceğini öne sürmektedir. Diğer veriler de soyanın kemik yoğunluğu kaybını yavaşlatabileceği ve meme kanserinden koruyabileceği yönündedir fakat bu konudaki klinik deneyler tutarsızdır. Her şeyden önce epidemiyolojik kanıtlar soya proteinlerinin prostat kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu öne sürmektedir. İzoflavinlerin hormon bağımlı kanserlere etkisi olup olmadığı bilinmemektedir. Birçok çalışma soyanın total kolesterol seviyelerini düşürdüğünü göstermektedir. İnsan ve hayvan çalışmaları açığa çıkarmaktadır ki; soya proteinleri LDL kolesterol seviyelerini düşürmekte ve HDL kolesterolü yükseltmektedir. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2859 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim