• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 28 °C

Kanser tedavisine hazırlık süreci

Kanser tedavisine hazırlık süreci
Kanser tedavisine hazırlık süreci hasta için zorlayıcı olabilir. Karar verme aşamasında tüm duygularınıza kulak vermeniz gerekir

Kanser tedavisine başlarken sezgilerinize güvenmek, karar alırken yardımcı olabilir. İnsanlar sezgilerine kulak vermeyi farklı yollardan yapar. Sizin için bu; duygularınıza ait bir günlük tutmak, rüyalarınızı yazmak, bir soru üzerinde düşünmek olabilir. Hayatınızla ilgili önemli bir karar verirken kendinizle baş başa kalıp duygularınızı dinleyin.

BAŞARIYI DÜŞÜNÜN

Bunların her biri topladığınız bilgileri süzme ve ayıklama yoludur. Bazen bir seçenek, gidilmesi gereken doğru yol olarak öne çıkar.
Duyguları dinlemek, sıklıkla yararlıdır ama hastalarımızın, sezgileri ile kendileri için en iyi olana yöneldiklerinden emin olmalarını isteriz.
Kendinize, en çok duymak istediğiniz ve en kolay olan yanıtı vermemelisiniz. Bazen takip edilmesi gereken en zor yol, sonunda ödülü en fazla olan yol olabilir.
Kararınızı verdiğinizde, en uygun sonuca ulaşmak için zorunlu olan bir diğer adım daha vardır. Bu adım; tedavi başarısını tasarlamaktadır. Kendinizi mümkün olduğu kadar sağlıklı olmaya hazırlamak, sağlıkçılar ve sizi seven kişilerin yardımıyla beden ve ruhunuzun sağ kalma yeteneğine güvenmek...

HİZMET EDENLERLE SAĞLAM İLİŞKİ KURUN
Tedavinizden en fazla yararı sağlamak için size sağlık hizmeti verenlerle (doktor, hemşire, görevli) güvene dayalı bir ilişki kurmanız gereklidir. Tedavi sürecinizde mümkün olduğu kadar organize olun. Zaman sizin için olduğu kadar doktorlarınız için de değerlidir.

SORULARINIZI LİSTE YAPIN
Doktorunuzla görüşmeye giderken yanınıza sorular veya tartışmak istediğiniz konular listesi alarak muayene deneyiminizi daha değerli hale getirebilirsiniz. Soracaklarınızla ilgili liste uzunsa, daha uzun süreli bir görüşme planlayabilirsiniz. Muayene sırasındaki konuşmaları teybe de kaydedebilirsiniz.
kontrol her zaman si zin elini zde olsun
Tedavi sürecinin her aşamasında, kontrolün daima elinizde olduğunu anımsayınız. Çoğu durumda, plan işlemezse kararı yeniden gözden geçirebilir ve başka bir karar alabilirsiniz. Ancak; eyleme geçmenizdeki aciliyeti göz ardı etmeyin. Kanser tanısı konduğu zaman, bu hastalığın bedende birkaç yıldır zaten var olduğunu unutmayın.
Kanser hastalarının çoğu, hizmet için kimi seçeceği konusunda kontrol sahibidir. Ne yazık ki, bazı hastalar da kendileri için kişisel düzeyde uygun olmayan doktorlara gitmek durumunda kalmaktadırlar.
Günümüzde, pek çok konvansiyonel onkoloji uzmanı, doğal tıbbın konvansiyonel kanser bakımında yeri olduğunu kabul etmektedir.

Prof. Dr. ERKAN TOPUZ

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2483 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim