• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Kanserle mücadele rahimde başlar

Kanserle mücadele rahimde başlar
Yapılan son bilimsel araştırmalarda, kansere karşı korunmanın anne karnında başladığı ortaya çıktı. Bebek bekleyen anneler bazı önemli noktalara dikkat ederek hem kendilerini hem de bebeklerini kansere karşı koruyabilir. İşte o önemli noktalar...

Yapılan son bilimsel araştırmalarda, kansere karşı korunmanın anne karnında başladığı ortaya çıktı. Bebek bekleyen anneler bazı önemli noktalara dikkat ederek hem kendilerini hem de bebeklerini kansere karşı koruyabilir. İşte o önemli noktalar...

Çağımızın en önemli hastalıklarından birisi olan kansere karşı mücadele anne karnında başlar. Sağlıklı bir insanın kansere yakalanmaması için, henüz anne rahmindeyken bebeğin vücudunun direncinin artması ve zehirli maddeleri alarak bağışıklık sisteminin bozulmaması gerekir. Prof. Dr. Erkan Topuz, hamile kadınların ve bebek sahibi insanların dikkat etmeleri gereken noktaları şöyle sıraladı...

BESLENMEYE DİKKAT
Anne adayları aşırı miktarda vitamin almaktan kaçınmalıdır. Çünkü bilinçsizce alınan vitaminin içinde aşırı miktarlarda bulunan kobalt ve bazı minareller, kansere neden olabilir.
Bebek bekleyen anne adayları, haftada iki kez kırmızı et yemelidir.
Gebeler haftada bir kilo balık tüketmelidir. Bu miktarın üzerinde balık tüketmemeye özen gösterilmelidir. Çünkü en steril balıkta bile az miktarda civa bulunur.
Tüketilen balıklar dip balıkları olmamalıdır. Somon balığı, yüzey balıkları, Akdeniz veya Ege balığı olmalıdır. Özellikle Marmara Denizi'nin dip balıklarından uzak durulmalıdır.

GIDALARI BİR KEZ ISITIN
Sebzeler mevsiminde dondurulup saklanmalıdır. Dondurduğunuz ürünler çözüldüğünde mutlaka pişirilmeli tekrar dondurulmamalıdır. Gıdalar, mikro dalgada yalnızca tek sefer ısıtılmalıdır. Aynı kural ateş üzerinde ısıttığınız gıdalar için de geçerlidir. Çünkü iki kez ısıtılan bir gıdanın besin değeri ölür ve DNA'yı bozar. DNA kırılması da kanserojen maddelerin oluşmasına neden olur.
Kızartma için en uygun yağ kanola yağı olmasına rağmen bu yağın genetiği ile oynandığı için zararlıdır. Kanola yağı yerine zeytinyağı tercih edilmelidir. Ayrıca fındıkyağı da kullanılabilir.

YER FISTIĞI FAYDALI
En faydalı gıdalardan birisi de cevizdir. Daha sonra fındık ve badem gelir. Ayçiceğini alırken açık olmasına özen gösterin ancak fındık ve ceviz gibi yiyecekleri kabuklu alın. Çünkü bu tür kuruyemişlerin içine böceklenmemeleri için ilaç sıkılmaktadır. Bu tür kuruyemişleri günde bir avuç tüketmeye özen gösterin.
Yer fıstığının fırınlanıp tüketilmesi de bağırsak ve karaciğer için çok faydalıdır.
Beslenmede elmaya sıkça yer verilmelidir. Meyvelerin daha parlak görünmesi için son yıllarda üzerlerine mum sürülmektedir bu nedenle meyveler hakiki zeytinyağlı sabunla yıkandıktan sonra elma sirkeli sudan geçirilip tüketilmelidir.
Lahana ve marul gibi yiyeceklerin ilk dört kabuğu çöpe atılmalıdır. Çünkü ne kadar yıkanırlarsa yıkansınlar üzerlerindeki pestisitler temizlenemez.
Meyve suları posasıyla tüketilmelidir. Bu şekilde kolon ve mide kanserinden korunulur.

'ÜÇ BEYAZ' ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK ZARARLI!
Çocuklar haftada en az iki kez zerdeçallı balık çorbası tüketmelidir. Bu çorbaya mevsim sebzelerinin yanı sıra bolca soğan ve sarımsak da katılmalıdır.
Çocuklar fast-food türü yiyecekleri 15 günde bir yemelidir. Haftada üç kez yedikleri taktirde beyin tümörlerinde, lenfomalarda ve lösemilerde üç kat artış gözükecektir.
Çocuklar meyve ve yoğurdu bol tüketmelidir. Prebiyotik ev yoğurtları tercih edilmelidir.
Bol miktarda peynir ve çökelek yedirilmelidir. Özellikle keçi peyniri çocuklar için çok faydalıdır.
Çocuklar üç beyaz olan şeker, un ve tuzdan uzak tutulmalıdır. Genellikle kaya tuzu tercih edilmelidir. Aşırı miktarda tuz tüketimi de kanserojendir.

Pr. Dr. Erkan TOPUZ

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2913 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim