• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kanserli hasta haberi ses getirdi, ameliyatı özel hastane yaptı

Kanserli hasta haberi ses getirdi, ameliyatı özel hastane yaptı
Bursa'da, bel kemiğinin kırık olduğu tespit edilen, felç riski olduğu için acilen ameliyat olması gerektiği halde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ‘yoğunluk’ sebebiyle 3 hafta sonraya randevu verdiği hasta özel hastanede ameliyat ettirildi.

Medicabil Hastanesi Genel Müdürü Dr. Mustafa Koçak, “Haberden sonra Sağlık Bakanlığı devreye girmiş. Biz de sistemdeki bir aksaklığı gidererek ameliyat yaptık.” dedi.

SSK emeklisi Yadigar Karabulut'a yaklaşık 6 ay önce beyin tümörü ve Akciğer kanseri teşhisi konuldu. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'de 4 ay yataklı tedavi gören Karabulut'un vücudu kemoterapiyi kabul etmeyince hastane yönetimi, hastayı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevketti. Bel kemiğinde kırık tespit edilen Karabulut’un vakit geçirilmeden ameliyat edilmesine karar verildi. Ancak üniversite hastanesindeki yoğunluk sebebiyle hastaya 3 hafta sonrasına gün verildi.

PROF. AYDINLI: TATİLİ ERTELEYİP AMELİYATA GİRDİ

Maddi durumu iyi olmayan Karabulut konuyu Cihan Haber Ajansı muhabirine aktardı. Haberin basın yayın organlarında yayınlanmasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı, konuyu Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne iletti. Ameliyat için gerekli uzman doktorun bulunduğu Medicabil Hastanesi ile irtibata geçildi. Haberin yayımlandığı Cuma günü izne çıkmayı planlayan Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Aydınlı, ‘Hasta gelmiş, madem durumu acil’ diyerek tatilini erteleyerek ameliyata girdi. Başarılı geçen ameliyatta Karabulut’un kalçasında ödem tespit edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Medicabil Hastanesi Genel Müdürü Dr. Mustafa Koçak, “Hastanın aciliyeti bize bildirildi. Uzman arkadaşımız da tatilini erteleyerek ameliyata girdi. Sağlıktaki bir problemi çözmek için bu ameliyatı gerçekleştirdik. Maddi durumu iyi olmayan hastaya bir fatura çıkarılmayacak.” dedi.

Yadigar Karabulut'un eşi Birsen Karabulut ise "Haberin ardından ambulans evimize kadar geldi ve eşimi aldı özel hastaneye götürdü. Ameliyatı ertesi gün sabah saatlerinde oldu. Yoğun bakımdan çıkarıldı. Ameliyat başarılı geçmiş ama kalçasında bir ödem tespit edilmiş. Yapılması gerekin herşeyin yapıldığını bize ilettiler. Kalça kemiğindeki çökmeye de ameliyatın etkisinin geçmesi ve pataloji sonuçlarının gelmesiyle müdahale edileceğini söylediler. Şu anda yoğun bakımdan çıkarıldı. Hastane yönetimi, bize yapılması gereken herşeyin yapıldığını ve bundan sonraki tedavi sürecinin pataloji sonuçlarına göre yapılacağını aktardılar." diye konuştu.

Yadigar Karabulut'un 2 çocuğu, tedavi sürecinde babalarına yardım etmek amacıyla eğitimlerine ara vermişti.

Bu haber toplam 2817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim