• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Karnında iğne unutulan kadının davası 2 yıldır sürüyor

Karnında iğne unutulan kadının davası 2 yıldır sürüyor
Kayseri'de 6 yıl önce geçirdiği kist ameliyatı sonrası karnında iğne unutulan Ayhan Yeniyurt, doktor aleyhine açtıkları davanın 2 yıldır sürdüğüne dikkat çekerek, "Artık ne kadar dava hakkım varsa vazgeçeceğim, çünkü psikolojim bozuluyor" dedi.

6 yıl önce ciğerlerindeki kist nedeniyle ameliyat olan Ayhan Yeniyurt, ameliyatın ardından ağrılarının geçmemesi üzerine yıllarca aynı doktora tedavi olmaya gitti. Tedavilere rağmen ağrıları kesilmeyen Yeniyurt, bu kez böbreklerinde başlayan ağrılar nedeniyle de başka bir doktora muayene oldu. Muayenenin ardından röntgeni çekilen Yeniyurt'un karnında ameliyat iğnesi olduğu saptandı. Karnında iğne unutulan Yeniyurt geçirdiği şaşkınlığın ardından, 2 yıl önce doktor aleyhine dava açtı. Yeniyurt, "Ben ciğerimden çok rahatsızlandım. Doktora gittim, doktor 'ciğerinde kist var' dedi, ameliyat etti. Ameliyatın sonucunda bir fayda göremedim. Başka doktora böbreklerimden rahatsızlanıp gidince doktor 'senin ciğerinde iğne var' dedi.

Panik halinde ağlayarak gittim doktoruma söyledim 'bir şey olmaz' dedi. Bende mahkemeye verdim. 2 yıldan beri sürüyor. O zamandan beri bu iğneyi taşıyorum. Çok şiddetli ağrım var, psikolojim buzuldu. Hiçbir çare bulamıyorum. Doktorlara gidiyorum para döküyorum bir faydasını göremiyorum, bir sonuç alamıyorum. Doktoru mahkemeye verdim 2 yıl oldu. Mahkemeden sonuç olarak inşallah hayırlısını beklerim ama Yüksek Sağlık Şurasında bulunan 15 profesör karnımda iğne unutulmasını normal görmüşler. Bunu kendileri taşısın. Artık ne kadar dava hakkım varsa vazgeçeceğim. Yüksek Sağlık Şurası 'doktorun yaptığı normal' diyor. Doktorun iğne unutması normal ise, makas koyma normal, peçete koyma, iğne koyma normal, o zaman bunu kendileri taşısın. Ben davamdan vazgeçeceğim artık psikolojim bozuldu. Kaderime mahkum olacağım" diye konuştu.

'Yere iğne düşünce akşam uyuyamıyoruz' diyen Yeniyurt, "Bu iğneyi ben taşıyorum. 2 yıldan bu yana mahkemem sürüyor, sonuçlanmadı. Dava sürekli erteleniyor. Doktor 'ben yapmadım' diyor. Doktorun avukatı da davayı sürekli erteletiyor. Sağlık Bakanımız sesimi duysun. Bana el uzatılmasını bekliyorum. Beni kurtarsınlar. Sesimi hiç duyan yok. Ben insan değil miyim? Benimde yaşamaya hakkım var. Gelen bilirkişi raporları doktor taraflı. Raporlar doktor taraflı olduğu için sesimi duyan yok. Bu doktorların kesip biçtiğini toprak bekliyor. Beni toprak beklemedi, sürünüyorum" diye konuştu.

rontgen-igne.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2341 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim