• BIST 9548.68
  • Altın 2486.52
  • Dolar 32.5187
  • Euro 34.8396
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Katılım payı ödemeyeceğiz

Katılım payı ödemeyeceğiz
Hükümetin sağlıkta dönüşüm programını ‘Paran kadar sağlık’ uygulaması olarak değerlendiren sağlık örgütleri Ankara’da ‘Büyük Buluşma’da bir araya geldi.

Hükümetin sağlıkta dönüşüm programını ‘Paran kadar sağlık’ uygulaması olarak değerlendiren sağlık örgütleri Ankara’da ‘Büyük Buluşma’da bir araya geldi. Türkiye Büyük Sağlık Hakkı Meclisinin açılışında bir araya gelen sağlıkçılar ve sağlık hizmeti alan emekçiler, hep birlikte sağlık hakkını savunacaklarını ve AKP’nin sağlığı ticarileştiren politikalarına birlikte “dur” diyeceklerini söylediler.

“Büyük Buluşma” olarak adlandırılan Türkiye Büyük Sağlık Hakkı Meclisinin açılışı bugün Türkiye’nin dört bir yanında oluşturulan Sağlık Hakkı Meclisi üyelerinin katılımı ile başladı. Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen açılışa ilgi yoğundu.

BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ

Açılış konuşmasını yapan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, sağlık hakkının yaşam hakkının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. AKP’nin Sağlıkta Dönüşüm Programını eleştiren Bilaloğlu, bu programa karşı yapılacaklara bundan sonra Meclis birleşenlerinin birlikte karar vereceğine dikkat çekti.

GSS Danışma Hatları kurulacağını belirten Bilaloğlu, “Elbette bu bir bütün. Ama belki ilk önce ‘ilaçta-muayenede katkı-katılım payına hayır’ demeyi uygun görecek ve ödemeyeceğiz. Önce bunu herkese soracağız, bilgilendireceğiz, onaylarını alacağız. Sonra gereğini yapacağız” dedi.

Etkinlik, daha sonra illerden gelen sağlık meclislerinin talepleri, kurum temsilcilerinin konuşmaları ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Diyarbakır ve Batman’dan gelen Sağlık Hakkı Meclisleri temsilcileri, konuşmalarını Kürtçe yaptılar. KESK üyesi tutuklu sağlıkçılara salondan destek mesajı gönderildi.

SAĞLIK HAKKINI SAVUNACAĞIZ

Salonda “herkese eşit, parasız, nitelikli sağlık hizmeti için birleşik mücadele” pankartı ile “sağlık haktır” yazılı beyaz balonlar yer aldı. “Bize Yalan Söylediler” isimli, sağlık sisteminin “soygun” sistemine dönüştüğünü anlatan bir sinevizyon gösterimi ile devam eden etkinlikte divan kurulu oluşturuldu. Divan adına konuşma yapan TTB Merkez Konsey Üyesi Osman Öztürk, meclis ile birlikte bir sonraki dönemde tüm illerde ve hastanelerde sağlık hakkını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

(Ankara/EVRENSEL)

 

Bu haber toplam 4057 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim