• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Kayıt altına alınmayan doktorun reçetesi karşılanmayacak

Kayıt altına alınmayan doktorun reçetesi karşılanmayacak
SGK, Türkiye'deki sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan tüm hekim ve diş hekimi bilgilerinin Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi'ndeki (ÇKYS) bilgilerini dikkate alarak, MEDULA sistemine ...

SGK, Türkiye'deki sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan tüm hekim ve diş hekimi bilgilerinin Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi'ndeki (ÇKYS) bilgilerini dikkate alarak, MEDULA sistemine kaydının yapılmasını istedi. Hekimler kısa sürede kayıt altına alınamazsa, kaydı bulunmayan hekimlerin yazdığı reçetelerin ücretinin kurum tarafından karşılanamayacağı belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye'deki sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan tüm hekim ve diş hekimi bilgilerinin Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi'ndeki (ÇKYS) bilgilerini dikkate alarak, MEDULA sistemine kaydının yapılmasını istedi. Hekimler kısa sürede kayıt altına alınamazsa, kaydı bulunmayan hekimlerin yazdığı reçetelerin ücretinin kurum tarafından karşılanamayacağı belirtildi.
SGK tarafından yapılan duyuruya göre, sağlık hizmeti sunucuları tarafından hastanelerinde görev yapmakta olan tabip ve diş tabibi bilgilerinin MEDULA sistemine kaydedilmesi ve güncellemesi esnasında sorunlar
yaşandığı belirtilerek, yapılan incelemede Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde görev yapmakta olan hekim ve diş hekimi kayıtlarının halen eksik veya hatalı olduğunun tespit edildiği ifade edildi.
1 Ekim 2010 itibariyle MEDULA Eczane Provizyon Sisteminde reçete
kayıtlarında hekim bilgisi bulunmayan veya hatalı bilgisi olan hekimler tarafından düzenlenen reçeteler karşılanmayacağından, hasta mağduriyetine sebebiyet vermemek amacıyla bu konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi, MEDULA Hastane sistemindeki doktor bilgilerine ait kayıtlarınızdaki eksikliklerin tamamlanması ve hatalı kayıtların ivedilikle güncellenmesi hususunda gerekli önlemlerin alınması için SGK derhal harekete geçilmesini istedi.

-TÜRKYE'DE Kİ TÜM DOKTOR, UZMAN DOKTOR VE DİŞ DOKTORU KAYIT ALTINA ALINIYOR-

Sosyal Güvenlik Kurumu yaptığı açıklamada, kurumları ile protokollü üniversitelere bağlı 2. ve 3. basamak sağlık hizmeti sunucularının ve Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan tüm hekim ve diş hekimi bilgilerinin MEDULA sistemine kaydedilmesini teminen Türkiye'deki tüm Doktor, Uzman Doktor ve Diş Doktoru bilgileri, Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemindeki (ÇKYS) bilgileri dikkate alınarak MEDULA sistemindeki Doktor Bilgi Bankası güncellenmiş ve kurumca yapılacak olan düzenlemelerin işlevselliğini sağlamak amacıyla sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan tüm hekim ve diş hekimi bilgilerinin MEDULA sistemine kaydının yapılması istenildi.
SGK yaptığı açıklamada, "01.03.2010 tarihinden sonra Kurumumuz hak sahiplerine yazılan reçeteler için; muayenenin yapıldığı tesisin Kurumla protokol/sözleşmesi olup olmadığı, reçeteyi yazan hekimin reçetenin yazıldığı tarihlerde ilgili hastanede çalışıp çalışmadığı ve MEDULA sisteminde kayıtlı olup olmadığı kontrolleri yapılmak istenildiğinde
sorunlar yaşanmış ve hak sahiplerinin mağduriyetine sebep olunduğundan, söz konusu sorunların giderilmesi amacıyla MEDULA-Eczane sisteminde manuel hekim bilgi girişi yapılmasına izin verilmiştir" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7882 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim