• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Kazada kolu kopan 112 şoförü acil tıp teknisyeni hayatını kaybetti

Kazada kolu kopan 112 şoförü acil tıp teknisyeni hayatını kaybetti
Balıkesir'deki trafik kazasında yaralı taşırken bir kamyonla çarpışan 112 ambulansının şoförü acil tıp teknisyeni Tuğba Özlen hayatını kaybetti.

Balıkesir'de geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen trafik kazasında yaralı taşırken bir kamyonla çarpışan 112 ambulansının şoförü olan acil tıp teknisyeni Tuğba Özlen (32) hayatını kaybetti.

Doktorlar, Tuğba Özlen'in yoğun bakımda bugün öğleden sonra beyin ölümünün gerçekleştiğini bildirdi. Evli, biri henüz 6 aylık olan 2 çocuk annesi Tuğba Özlen'in ölümü başta ailesi olmak üzere Balıkesir sağlık camiasında büyük üzüntüye yol açtı. Ailesi ile hemşire Tuğba Özlen'in organlarının bağışı konusunda görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Acı haberi alan Tuğba Özlen'in ailesi ve yakınları Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesine akın etti.

Tuğba Özlen'in Bigadiç Etibor işletmelerinde garson olarak çalışan Mahir Özlen'in eşinin organlarının bağışlanmasına onay verdiği, eşinin 112'de çalışırken nelerle karşılaşıp nasıl mücadele verdiklerini bildiği için buna rıza gösterdiğini söylediği öğrenildi. Tuğba'nın babasının da organ bağışı için onay vermesine rağmen acılı annenin ise bunu istemediği, kızının cenazesine otopsi dahi yapılmasını istemediği, aile ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde 112 ambulansı ile kamyonun çarpışması sonucu ambulanstaki yaralı şahıs hayatını kaybederken, 1 doktor ve 4 hemşire de yaralanmıştı. Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde silahla vurulan bir yaralı Bigadiç Devlet Hastanesi'ne getirildi. Buradaki müdahalesinin ardından yaralı Balıkesir'e sevk edildi. Yaralı şahsın hemşire olan eşinin de bulunduğu ambulans görevlisi Tuğba Özlen yönetimindeki 10 HH 138 plakalı 112 ambulansı, Bigadiç'ten Balıkesir'e seyir halindeyken ilçe çıkışında Cevizli Mevkisinde duble yolda karşıdan gelip tali yola girmek isteyen Enes D.'nin kullandığı 10 0 7708 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada ambulansın içindeki Erkan Karameşe isimli yaralı şahıs hayatını kaybederken, eşi hemşire Zuhal Karameşe, ambulansın sürücüsü acil tıp teknisyeni Tuğba Özlen, hemşire Kübra Ayaz, hemşire Ayşe Öztürk ve Bigadiç Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrah İrfan Görutku yaralandı. Ambulansın hurdaya döndüğü kazada can pazarı yaşandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edilirken kamyonla çarpışan ambulanstaki yaralı şahıs ile içerisindeki sağlık görevlileri yola saçıldı. Yaralılar başka ambulanslarla olay yerinden alınarak Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan yaralılardan hemşire Tuğba Özlen'in kaza sırasında kopan kolu ameliyatta kesilerek ampute edilmişti. Zuhal Karameşe ve Kübra Ayaz'ın sağlık durumunun ciddi, Ayşe Öztürk'ün sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. Bu arada, kazadan yara almadan kurtulan kamyon şoförü Enes D.'nin ise Bigadiç Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınmış, sürücü savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Bu arada, düğündeki uzman çavuş olan akrabasının açtığı ateş sonucu ağır yaralanıp hastaneye sevk edilen öğretmen Erkan Karameşe'nin trafik kazasında değil, ambulans ile hastaneye sevki sırasında yolda hayatını kaybettiği, trafik kazasının da kayıtlarda yaralamalı trafik kazası şeklinde rapor edildiği, kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3445 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim