• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Kel turistlerin de umudu Türkiye

Kel turistlerin de umudu Türkiye
Her yıl 250 bin medikal turistin ziyaret ettiği Türkiye, sağlık turizmine kelleri de dahil etti.

Erkeklerin en büyük sorunları arasında yer alan kellik artık sağlık turizmi kapsamında tedavi ediliyor. Saç ekiminde dünyada ilk sırada yer alan Türkiye başta Avrupa ve Arap ülkeleri olmak üzere Pakistan, Polonya gibi ülkelerden bile yoğun talep görüyor. Dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda hasta tedavi için Türkiye'deki özel sağlık kuruluşlarını tercih ediyor. Dünyaca ünlü Türk doktorları tarafından modern yöntemlerle gerçekleştirilen tıbbi operasyonlar yabancı turistlerin hem sağlığına hem de cebine fayda sağlıyor. Avrupa'da yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle sağlık politikalarını değiştiren çeşitli Avrupa ülkeleri, diş ve göz bakımını sigorta kapsamından çıkarmasının ardından insanlar tedavilerini ücretlerin düşük olduğu ülkelere giderek yaptırıyor. Türkiye'ye sağlık turizmi için gelenlerin büyük çoğunluğu kaplıca ve termal tesisleri ziyaret edenlerden oluşurken, son yıllarda alternatif olarak bu gruba saç ekimi ve estetik operasyonlar, göz tedavileri, tüp bebek uygulamaları da dahil oldu. 330'a yakın özel hastanenin bir kısmı hariç büyük kısmı sağlık turizmi alanında hizmet veriyor.

Yurt dışı ile aynı teknik ve teknolojik cihazlarla yapılan tanı tedavi ve cerrahi müdahaleler Türkiye dışındaki ülkelerde oldukça yüksek bedellerle uygulanıyor. ABD'de tüp bebek tedavisi 15-16 bin dolara, Türkiye'de 2 bin 600 dolara yapılabilmekte. Açık kalp ameliyatı Avrupa ülkelerinde 25 bin euro iken Türkiye'de A sınıf hastanelerde 8 bin ila 10 bin dolar arasında yapılabiliyor. Avrupa ve Amerika'da çeşitli amaçlara yönelik 3 bin dolardan başlayan lazer ameliyatlarının fiyatı Türkiye'de 500 euro ile 700 euro arasında değişiyor. Son yıllarda artış gösteren ve erkeklerin karşılaştığı en büyük sorun ise Avrupa ülkelerinde 5 bin ila 10 bin euro arasında tedavi edilirken, Türkiye'de bu uygulama bin 500 ila 3 bin 500 Euro arasında değişiyor.

'DÜNYA TÜRKİYE'YE SAÇ EKTİRMEYE GELİYOR'

Dünya nüfusundaki yetişkin erkeklerin yarısından fazlasının saç dökülmesinden şikayetçi olduğunu anlatan Antalya Memorial Hastanesi Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Teoman Ünlüer, Türkiye'de sağlık turizmi alanında çok fazla gelişmelerin olduğunu, son yıllardaki en büyük artışın da saç ekimi olduğunu açıkladı. Memorial grubu dahilinde bugüne kadar Almanya, Avusturya, İsviçre, Pakistan, Fransa, Polonya, Rusya ve Arap ülkelerinden saç ektirmek için turistlerin geldiğini kaydeden Teoman Ünlüer, hastanelerinde saç ekiminin son teknolojisi olan fue yöntemini kullandıklarını, bugüne kadar 60 yaşında bile hastaların saç ekimine geldiğini belirtti. Saç ekimlerini gerçekleştirebilmek için hastaların 18 yaşını geçmesi gerektiğini, fakat kendilerinin bu operasyon için 25 yaş sınırı getirdiklerini söyleyen Teoman Ünlüer, "İnsanların kafa tasında 40-50 bin saç kökü bulunur. Fue yönteminin mikro motor uygulamasıyla enseden aldığımız saçları dökülen bölgelere ekiyoruz. Bir seansta 4 bin köke kadar saç ekimi gerçekleştiriyoruz. Bu da yaklaşık 8 saat sürüyor." dedi.

Saç ekimi gerçekleştirilen hastalarını bir gün hastanede yatırdıklarını ifade eden Ünlüer, ertesi gün ilk saç yıkamasını birlikte yaptıklarını, daha sonra hastayı taburcu ettikten sonra, 4 hafta boyunca denize, havuza girmemelerini söylediklerini, ayrıca bu dönemde ağır spor yapmalarına müsaade etmediklerini anlattı.

'SAÇ DÖKÜLMESİNE YAPILACAK TEK ŞEY; SAÇ EKİMİ'

Saç dökülmelerinde yapılacak tek şey çözümün saç ekimi olduğunu ifade eden Ünlüer, piyasadaki şampuan ve ilaçların sadece saç dökülmesini yavaşlatacağını, ölmemiş saç köklerinde de maksimum yüzde 5 oranda canlanma sağlanacağını söyledi. Ölü saç köküne yapılacak hiçbir şeyin olmadığının altını çizen Ünlüer şöyle devam etti: "Saç dökülmesini engelleyecek ilaçlar aynı diyet gibidir. Diyet yapan insanlar kilo verir, fakat diyeti bıraktıktan sonra çok hızlı bir şekilde kiloları geri alır. Saç da bu şekildedir. Kullandığınız ilaçları bıraktığınız zaman saç dökülmeleriniz daha da artar. Dökülecek saç hiçbir şekilde kafatasında durmaz. Sadece kullanılan ilaçlar saçların dökülmesini yavaşlatır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4596 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim