• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Kemik ameliyatında atar damar kesilmesiyle ilgili inceleme başlatıldı

Kemik ameliyatında atar damar kesilmesiyle ilgili inceleme başlatıldı
Zafer Koç isimli hastanın protez ameliyatı uygulanırken damar yaralanması geçirmesi ve ameliyat sonrası sevk edildiği Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili inceleme başlattı.

'Protez için gittiği hastanede kan kaybından öldü' başlıklı haberde yer alan iddialar üzerine İstanbul Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Olayla yazılı bir açıklama yapan İstanbul Sağlık Müdürlüğü, hayatını kaybeden Zafer Koç'un (69) bir yıl önce yüksekten düşme sonucu Ümraniye'de özel bir hastanede kalça kırığı tedavisi gördüğünü belirtti.

Ameliyat edilen hastanın kırık olan bölgesinin kaynamadığını ifade eden yetkililer, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Yaklaşık 1 yıl önce yüksekten düşme sonrası Ümraniye'de özel bir hastanede sağ kalça kırığı (femur intertrokanterik teşhisiyle Proksimal Femur Çivisi (PFN) ameliyatı yapılan hastaya yine aynı merkezde 4 ay sonra kaynama gecikmesi sebebiyle çivinin vidalarını çıkarma ameliyatı yapılmıştır. Hastanın takip edildiği süreçte, kırığın kaynamadığı ve hastanın 9 ay boyunca ameliyatlı bacağına basamadığı tespit edilmiştir. Sağ kalçada ağrı ve hareket kısıtlığı şikayetleri ile Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran hastaya 24 Şubat'ta ameliyat hazırlığı yapılmıştır. Hasta 08 Mart tarihinde kalçasındaki çivinin çıkarılması ve Total Kalça Protezi ameliyatı uygulanması planlanarak hastaneye yatırılmış ve 21 Mart'ta uzman doktorlar tarafından ameliyata alınmıştır. Protez ameliyatı uygulanırken asetabulum kemiğinde osteoporoza bağlı olarak kırık ve kanama oluşması üzerine, diğer uzman doktorlar da ameliyata girmiştir. Damar yaralanmasına bağlı olan kanama kontrol altına alınamayınca dış merkezden Kalp Damar Cerrahisi ve Plastik Cerrahi Uzmanları çağrılarak damar tamiri yapılıp kanama kontrol altına alınmıştır. Hastaya bu süre zarfında gerekli olan kan transfüzyonu ve diğer tedaviler yapılmıştır. Hasta, ameliyat sonrasında acil olarak 112 ambulansı ile başında bir refakatçi doktorla beraber Şişli Etfal Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Merkezi'ne sevk edilmiştir. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yoğun bakım takiplerinde durumu düzelmeyen hasta hayatını kaybetmiştir. İstanbul Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlatmıştır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7054 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim