• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Kılıçdaroğlu: Sosyal yardımları iki katına çıkaracağım

Kılıçdaroğlu: Sosyal yardımları iki katına çıkaracağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın partisi olduklarını belirterek, CHP iktidarında sosyal yardımlar kesilmeyecek en az iki katına çıkacaktır, dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın partisi olduklarını belirterek, "CHP iktidarında sosyal yardımlar kesilmeyecek en az iki katına çıkacaktır. 7 Haziran'da dört yıllık süre verin Türkiye'yi uçuracağım, Türkiye'yi şaha kaldıracağım. İşsizlik belasından da yoksulluk belasında da Türkiye'yi kurtaracağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Partisinin Tuzluçayır'da düzenlediği mitingdeki konuşmasında, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir gelenekten geldiğini belirterek, iktidarın, yıllardır öğretmenleri "atama yapılacağı" sözüyle aldattığını öne sürdü.

Atanamayan öğretmenlerin yarın Sıhhiye'de toplanacağını anımsatan Kılıçdaroğlu, günlünün her zaman onlarla olduğunu, başarılarının devamı için gayretini sürdüreceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında "atama bekleyen öğretmen" kavramı olmayacağını kaydederek, öğrenci ile öğretmeni buluşturacaklarını savundu.

-"7 Haziran önemli bir tarih"

Hayatı güzelleştirmenin yolunun, namuslu ve halkını düşünen siyasetten geçtiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

"Artık bizi aldatan, cebini düşünen, halkını düşünmeyen, yoksulları arka bahçesi gibi gören anlayışı bir tarafa bırakmak zorundayız. Bunun için 7 Haziran önemli bir tarihtir. 7 Haziran'da haramilerin iktidarını alaşağı edelim. 13 yıldır iktidardalar. Hangi yüzle yeniden seçime giriyorsun ve hangi vaatlerde bulunuyorsun? Hiçbir vaatleri yok."

Kılıçdaroğlu, siyasetin zenginleşme, yasak getirme ve yandaşı zengin etme aracı olmadığına işaret ederek, hükümetin 13 yılda 17 milyon yoksul yarattığını ileri sürdü.

-"Türkiye, 21. yüzyılın yıldız ülkesi olacak"

"CHP'nin iktidara geldiğinde yoksulların sosyal yardımlarını keseceği" iddiasının, "hayatında duyduğu en büyük yalan" olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz halkın partisiyiz. Tuzluçayır'dan duysunlar, CHP iktidarında sosyal yardımlar kesilmeyecek en az iki katına çıkacaktır. 7 Haziran'da dört yıllık süre verin, Türkiye'yi uçuracağım, Türkiye'yi şaha kaldıracağım. İşsizlik belasından da yoksulluk belasında da Türkiye'yi kurtaracağım. Türkiye, 21. yüzyılın yıldız ülkesi olacak, üreten ülkesi olacak, onurlu ülkesi olacak. Bunun sözünü veriyorum. Çünkü ben sabahleyin telefon edip 'paraları sıfırladın mı' demeyeceğim. Benim bakanlarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak. Benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacak. Onurlu görev yapacaklar, halk için yapacaklar."

-"Refahı tabana yayacağız"

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında aile sigortası getireceklerini, hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını ve yoksulluğu tarihe gömeceklerini ifade ederek, yoksulluğun sömürü alanı olmaktan tamamen çıkartılacağını söyledi.

Her dört gençten birinin işsiz olduğunu ve işsizin bulunduğu evlerde huzursuzluk yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Onların çocukları sınava girmeden devlet memuru oluyor. Bu düzeni yıkacağım, bu düzeni değiştireceğim. Haktan yana, insandan yana, onurdan yana, namustan yana bir politika oluşturacağız. Refahı tabana yayacağız. Bunun yollarından biri emekliyi korumaktır. O çalıştı, üretti ama geçinmiyor. Ramazan ve kurban bayramlarında harçlık vermemek için torunundan kaçıyor. CHP iktidarında iki maaş ikramiye vereceğim, sözüm sözdür. Hemen ayağa kalktılar, 'bu parayı nereden vereceksin' diye. Kaçak sarayına para var, oğluna para var, torununa para var, yandaşa gelince para var, emekliye gelince para yok. Sözüm söz 7 Haziran'da oy kullanın, 8'inde iktidar olalım, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim."

Konuşmasının ardından partisinin Ankara milletvekili adaylarıyla alandakileri selamlayan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2316 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim