• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Kilo verme ağınızı kurun!

Kilo verme ağınızı kurun!
Romantik bir sevgiliye sahip olan kadınların diğer kadınlara oranla obeziteye yüzde 63 daha uzak kaldığını belirten

Aşk

Romantik bir sevgiliye sahip olan kadınların diğer kadınlara oranla obeziteye yüzde 63 daha uzak kaldığını belirten North Carolina Üniversitesi bilim adamları, "mutlu bir çift, kilo vermeye müsait bir çift oluyor" diyor.

Araştırmalar, spor yapan kadınların partnerinin yanında daha iyi egzersiz yaptığını söylüyor.

Öneri:

Sevgilinizi sizinle birlikte koşmaya, pilates yapmaya ya da bisiklete binmeye ikna edin. Ayrıca beraberken evde yemek pişirip beraber yemeğe alışın.

Çeşitli araştırmalar haftada beş kez dışarıda yemek yemenin, aldığınız günlük kalori miktarına ortalama 240 kalori daha eklendiğini gösteriyor. (bir senede yaklaşık 14 kilo demek)

Arkadaş

New England Journal of Medicine’de yer alan bir çalışma “Arkadaşlarınız kilo verme konusunda sizin yüzde 57 daha hızlı ilerlemenize yardımcı oluyor” diyor.

Beslenme Uzmanı Marisa Moore’un görüşüne göre kadınlar masada birbirinin davranışına uyma eğilimi gösteriyor.

Öneri:

Bekleyin önce arkadaşınız sipariş versin. Size kötü örnek olabileceğini düşünerek kendini baskı altında hissedecektir. Ardından siz de onu takip edin.

Appetite’te yayımlanan bir makale beş kadının bir arada yemek yediği zaman o yemekte fazladan 150 kalori alındığını ortaya koymuş. Üç kişiden fazla olmadığınız sürece bu tehlike çok büyük değil.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4898 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim