• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Kilolardan kurtulmanın zamanı geldi!

Kilolardan kurtulmanın zamanı geldi!
Bahar mevsimi geldi, güneşi günler şimdiden bize göz kırpıyor. Bir başka deyişle, fazla kilolarınızdan kurtulmanın vakti geldi!

 

Ancak siz siz olun çok kısıtlı enerjiye sahip diyetler yaparak haftada 2-3 kilo vermeye çalışmayın. Çok kısıtlı enerjiye sahip diyetler yaparak haftada 2-3 kg vermeye çalışmayın. Şok diyetlerde yağ kitlesinden kaybetmediğiniz için normal beslenme alışkanlığınıza döndüğünüzde verdiğiniz kiloları hızla geri alırken, sağlığınızı da riske atmış olacaksınız. Zaten ideal kilonuza kavuşmanız için ağır ve sıkıcı diyetlere ihtiyacınız olmayacak. Fit bir vücut için yapmanız gereken şey; 'yeterli' ve 'dengeli" beslenmek... Her gün 30 dakikalık egzersizi de ihmal etmemek! Bu sayede aç kalmadan, sıkıcı listelere bağlı yaşamadan 1 ayda 4 -5 kilo verebileceksiniz!

AZ VE SIK BESLENİN

Diyetisyen İpek Cirit'in Takvim'deki yazısına göre, kilo vermek demek 'aç kalmak' değil. Tam aksine kilo vermenin yolu düzenli beslenmekten geçiyor. Çünkü uzun süreli açlıklar metabolizma hızınız yavaşlıyor. Enerji gelmediğini anlayan vücut da ihtiyacı olan enerjiyi yağ depolarından sağlıyor. Fakat ilk enerji aldığınızda bunu yerine koyuyor. Dolayısıyla yağ kitlesinde kayıp olmuyor. En sağlıklı beslenme şekli kahvaltıyı uyandıktan sonra en geç 1 saat içinde yapmak ve sonraki öğünleri 2-4 saat sonra olacak şekilde planlamak. Bunun için her gün 3'ü ana öğün olmak üzere günde en az 5-6 kez beslenin. İsterseniz, ara öğün sayısını 4'e bile çıkarabilirsiniz.

HER ÖĞÜN ÖNCESİ SU İÇİN

Vücudunuzun harcadığı enerji kadar sıvı tüketmelisiniz. Örneğin günde 2500 kalori enerji harcıyorsanız 2500 mililitre kadar da sıvı tüketmeye özen gösterin. Bu sıvının en az yüzde 75'i de sudan oluşmalı. Bu miktar yetişkin kişiler için 1,5-3 litre arasında değişebiliyor. Su sindirimin kolaylaşmasında, metabolizmanın çalışmasında ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde çok etkili oluyor. Her öğün öncesinde bir bardak su için. Böylece hem açlık hissinizi azaltarak gereksiz atıştırmalardan korunmuş, hem de günde en az 6 bardak su içmeyi garantilemiş olursunuz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2828 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim