• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Kilonuzu korumak için

Kilonuzu korumak için
Uzmanlar, yaz mevsimi öncesi kiloları korumak ve verilen kiloları tekrar almamak için tavsiyelerde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyetisyen Simge Erdoğan, yaz yaklaştıkça diyetlerle kilo verilmeye başlandığını ancak önemli olanın bu kiloları geri almamak ve kiloyu korumak olduğunu söyledi.

Yapılan araştırmalara göre kilo veren kişilerin yüzde 85’inin daha sonra verdiği kiloları geri aldığına dikkat çekeh Simge Erdoğan, kilo verimi bırakıldıktan sonra da disiplinli bir beslenme düzeni oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı.

Simge Erdoğan, kilonun korunması için yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

Mutlaka ara öğün tüketin: Diyetinizde daha önce uygulamakta olduğunuz ara öğünlere benzer besinler tüketin .Eğer çalışıyorsanız mutlaka yanınıza süt, yoğurt, kuru meyve gibi atıştırmalıklar alın. Unutmayın ki ara öğün tüketilmediğinde metabolizmanız yavaşlayacaktır.

Suyu yanınızdan ayırmayın: Günlük en az 2-2,5 lt su tüketin. Gün içerisinde yanınızda suyunuzu taşıyın.

Fast Food gibi yiyeceklerden uzak durun: Eğer dışarıdaysanız yiyeceklerinizi tavuklu veya ton balıklı salata, ızgara tavuk veya balık, kepekli tost gibi yemeklerden seçin.

Alışveriş için liste hazırlayın: Alışverişe gitmeden önce mutlaka liste hazırlayın. Böylece gereksiz besinleri almamış olursunuz.

Porsiyon miktarınızı azaltın: Diyete başlamadan önce yediğiniz porsiyonları azaltın. Yapılan çalışmalara göre diyetiniz sona erdikten sonra besin tüketiminiz %25 daha az olmalı.

Soslardan ve yağlı ürünlerden kaçının: Salatanızı tatlandırmak için sos yerine limon veya sirke kullanın.

Masaya sadece yemek için oturun: Birçok çalışma gösteriyor ki kişiler yemek yerken sohbet ettiklerinde ne kadar yediklerinin farkında olmuyorlar.

Hamur işlerinden kaçının: Beyaz unla yapılan her türlü hamurişi beyninize kısa süreli tokluk hissi yollar ve belli bir süre sonra tekrar acıkma hissi oluşur. Bu sebeple beyaz unu sofranızdan uzaklaştırın ve kepekli ürünleri tercih edin.

Fiziksel aktivitenizi arttırın: Haftada en az 4 gün 40’ar dakikalık yürüyüşler veya haftada 2 gün 1 saat yüzme kilonuzu korumanıza yardımcı olacaktır.

İçki tüketimini azaltın: Haftada 1 kadeh kırmızı şaraptan fazlasını tüketmeyin

Fazla kaçırdım, ne yapayım? : Eğer gün içerisinde fazla kaçırmışsanız o akşam öğününde salata, çorba gibi hafif şeyler tüketin. Günün sonunda yapacağınız 45 dk’lık yürüyüş kaçamağınızı masum kılacaktır.

İHA

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2372 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim