• BIST 9491.27
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Kırışıklık kürü

Kırışıklık kürü
“Cilt kürü” düşünenler için en son bilgileri not alabilirsiniz.

Köşe yazıları ile şarkıların ortak bir yanı var. “Olur mu öyle şey, ne ilgisi var?” demeyin, ciddiyim! Bazı yazılar diğerlerinden daha çok istek alıyor.


Okur, tıpkı popüler bir müzik parçası dinler gibi belli konuları ne kadar tekrarlarsak tekrarlayalım bıkmıyor. Tersine sık sık yazmamızı istiyor. Cilt kırışıklıkları böyle bir konu. “Cilt kürü” düşünenler için en son bilgileri not alabilirsiniz.

NE YİYİP İÇMELİ?

Güne mutlaka proteini bol bir kahvaltı ile başlayın. Yumurta beyazı, yoğurt, dilimlenmiş, ısıtılıp üzerine bir iki damla zeytinyağı eklenmiş domates, taze meyveler ve tam tahıllardan yapılmış kahvaltı gevreklerine ağırlık verin.

Güne bir bardak ılık su -birazcık limon ekleyebilirsiniz- ve ½-1/4 bardak meyve suyuyla başlamanız iyi olur. “Nar suyu”, “nar suyu, portakal suyu” karışımı, “havuç-portakal suyu-nar suyu” karışımı mükemmel tercihlerdir. Kahvaltıdan önce alacağınız bir tablet alfa lipoik asit ve kahvaltı sonrası yutacağınız 100 mg ubiquinol (aktif CoQ10) işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

BALIK-YOĞURT-DOMATES FAVORİ

Öğle ve akşam yemeklerini de protein ağırlıklı yemeniz iyi olur. Balık öncelikli seçiminiz olmalı. Az yağlı kırmızı et, tavuk hindi veya yoğurt da doğru seçimlerdir. Öğle ve akşam yemeklerinde salata -özellikle domatesten zengin salatalar- yemeyi ihmal etmeyin. Gün boyu sık sık ve az miktarda su için. şekerli, gazlı, kolalı içeceklerden uzak durun. 1-2 fincan kahve 3-4 fincan çay ve mineralli su -soda- en doğru tercihlerdir.

Tam tahıllar ve özellikle bakliyat grubu yiyecekleri daha sık tüketin. Kırmızı fasulye, yeşil mercimek sofralarınızda daha sık yer alsın. Ara öğünlerde meyve dilimleri, ceviz ve bademden faydalanabilirsiniz. Yağı azaltılmış yoğurt da iyi bir ara öğün seçimidir.

Salatalarınıza öğütülmüş ceviz, ayçiçeği taneleri, öğütülmüş keten tohumu, küçük meyve dilimleri eklemeyi ihmal etmeyin. Tuzu her zamanki gibi azaltın. şekerli yiyeceklerin tamamından uzak durun. Unlu, nişastalı yiyeceklerle ilişkinizi sınırlayın.

Kırışıklık azaltma planının önemli bir parçasının da düzenli egzersiz yapmak olduğunu sakın unutmayın. Uykunuza, istirahatınıza özen gösterin. Stresten uzak kalmaya çalışın.

2010’un cilt yıldızları

Nemlendirici olarak hyalüronik asitli ürünler, 2010’da da tercih edilecek. Kolajen içeren kremler ise tavsiye edilmiyor. Nedeni, bu ürünlerin ciltten cilt altı dokulara geçmesinin olanaksız bulunması. “Ciltteki porların genişliği molekül ağırlığı büyük olan kolajenin cildin içine nüfusu uygun değil” diye düşünülüyor.

Peptit içeren ürünler hâlâ gözde. Argireline ihtiva eden ürünler bu yıl da ilk sıralardaki yerlerini koruyor. ıdebenon ve CoQ10’lu serum ve kremler 2010’da da favori. Gücünü uzun süredir koruyan ama son bir-iki yılı sessiz geçiren kinetin, bu yıl yeniden atağa geçti. Kinetinli ürünler önümüzdeki yıl daha sık kullanılacak gibi görünüyor.

C vitaminli kremler, serumlar retinol A içeren kırışıklık tedavi ediciler, alfa lipoik asit eklenmiş gençleştiriciler bu yıl çok gündemdeydi, muhtemelen gelecek yıl da gündemde olacaklar. E vitaminli kremler ise “out”.

Özetle 2010 yılının cilt falı, 2009’un tekrarı gibi görünüyor. Son derece iddialı birkaç ürün var, onlara daha sonra değineceğiz. şimdilik biraz merakta kalın ve bu bilgilerle yetinmeye çalışın.

Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2113 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim