• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Kışın cildinizi nasıl tedavi edersiniz?

Kışın cildinizi nasıl tedavi edersiniz?
Soğuk havalar cildinizi kurutur ve pul pul olmasına neden olurken kaşıntıya da yol açar. Tedavi edilmediği takdirde "kış kaşıntısı" olarak adlandırılan,..

Tedavi edilmediği takdirde "kış kaşıntısı" olarak adlandırılan bu durum aylarca sürebilir. Peki bunu nasıl tedavi edebilirsiniz?

Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, soğuk ve kuru bir iklime sahip bölgede yaşıyorsanız bu size huzursuzluk verebilir. Dermatologlar, aşırı ısıtılan evlerin kan damarlarını genişlettiğini ve kaşınma- karıncalanma döngüsünü harekete geçirdiğini açıklıyorlar. Cildinizdeki nem miktarını artırmak için evinizin sıcaklığını düşürmeli ve gerekli önlemleri almalısınız. işte cildinizdeki kaşıntıyı tedavi etmenin yolları:

1. Sıcak su kullanımını sınırlandırın. Ilık suyla kısa duşlar alın ve cildinizi hafifçe ovalayarak kurutun. Uzmanlara göre, cildi kuru olan kişiler kış boyunca daha az banyo yapmalı. Haftada birkaç kez ılık suda 15 dakika kalmak da iyi bir alternatif olabilir.

2. Banyodan sonra nemli cildinize nemlendirici sürün. Bu cildinizde daha fazla suyun kalmasını sağlar. Hassas bir cildiniz varsa parfüm ya da lanolin içermeyen ürünleri tercih edin. Uzmanlara göre, saf vazelin ve mineral yağ gibi ucuz ürünler cildinizin nemlenmesi için oldukça etkili ve güvenlidir.

3. Haftada bir kez yulaf unu banyosu yapın. Yüzyıllardır, insanlar yulaf ununun cildi yumuşatan etkisini biliyordu. Banyo küvetinizi doldurduktan sonra ılık suyun içine eczanelerden satın alabileceğiniz koloidal buğdaydan 2 fincan dökün.

4. Kül suyu içeren güçlü sabunlardan uzak durun. Bunlar kuruyan cildinizi tahriş eder. Bunun yerine Hindistan cevizi ya da kakao yağı içeren bol yağlı sabun kullanın. Bunlar cildiniz için daha az zararlıdır.

5. Kuru ve soğuk kış ayları boyunca, oda nemlendiricisi kullanın. Uzmanlara göre, evinizdeki ısıtıcılar içerideki nem oranını yüzde 10 oranında azaltıyor. İyice yağlanmış bir cildin yüzde 30-40 oranında neme ihtiyacı vardır. Yatağınızın yanına oda nemlendiricisini koyun ve nemin içeride kalması için kapıyı kapatın. Küf ve mantarı önlemek için üreticilerin direktifleri doğrultusunda bu cihazı düzenli olarak temizleyin.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3373 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim