• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kızılay'a ait 23 sağlık merkezi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi

Kızılay'a ait 23 sağlık merkezi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi
Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay'a ait 23 sağlık merkezini Sağlık Bakanlığına devrettiklerini belirtti.

Küçükali, Kızılay Kayseri Şubesine hibe edilen kan toplama otobüsünün teslimi için düzenlenen törenden sonra gazetecilere, Kızılay'a ait sağlık merkezlerinin devri konusunda açıklamada bulundu.

Kızılay'ın ilk kurulduğu dönemde yaralı ve hasta askerlere tedavi hizmeti verdiğini hatırlatan Küçükali, daha sonra silahlı kuvvetlerin bu ihtiyacı karşılamak için büyük sağlık merkezleri kurduğunu bildirdi.

Kızılay'ın 1950'lerde sağlık hizmetini genişletmeye başladığını ifade eden Küçükali, şunları söyledi:

''Kızılay, 1950'lerden itibaren sağlık hizmetini yaygınlaştırdı. Çünkü o dönemde buna ihtiyaç vardı. Ancak 2007-2008 döneminde hükümet ciddi bir sağlık devrimi yaptı. Sağlık sektöründe ciddi atılımlar oldu. Özel sektör, sağlık hizmetine girdi. Sağlık Bakanlığının bakış açısı değişti. Bu nedenle bizim sağlık hizmeti vermemize gerek kalmadı. Bunun için hastanelerimizi ve tıp merkezlerimizi Sağlık Bakanlığına devretme kararı aldık. Bu kapsamda yasal düzenleme yapıldı ve bugüne dek 23 sağlık merkezini bakanlığa devrettik.''

Kamuoyunun, bu durumu ''Kızılay'ın hastaneleri kapanıyor'' şeklinde algıladığını ve bunun yanlış olduğunu belirten Küçükali, Kızılay'a ait Kayseri Hastanesi, Konya Hastanesi, Erzincan Hastanesi, Altıntepe Tıp Merkezi, Ali Rıza Tıp Merkezi ve Kartal Hastanesi bulunduğunu kaydetti.

Erzincan Hastanesinin de Sağlık Bakanlığına devredilip devredilmeyeceğinin bu ay belli olacağını hatırlatan Küçükali, diğer 5 sağlık merkezini devretmeyi düşünmediklerini sözlerine ekledi.

-KAN TOPLAMA OTOBÜSÜ-
Öte yandan, Kızılay Kan Merkezi'ne bağışlanan kan toplama otobüsü yetkililere teslim edildi. Demirbaş otomotiv firmasının bağışladığı otobüsle seyyar olarak kan toplanacağı belirtildi.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kayseri'nin üniversite ve sağlık kenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.

İkinci devlet üniversitesi ve ikinci vakıf üniversitesi için çalışmaların sürdüğünü anlatan Bilici, Kayseri'nin aynı zamanda bölgeye hitap eden bir sağlık merkezi olduğunu, Kızılay'ın yaptığı yatırımların da buna katkı sağladığını söyledi.

Bilici, sağlık hizmetlerine katkılarından dolayı Kızılay yetkililerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de, Kayseri'nin hayırseverliğinin tüm Türkiye'ye örnek gösterildiğine dikkati çekti.

Konuşmalardan sonra, otobüsün bağışlanmasına katkıda bulunanlara plaket verildi. Vali Bilici ile Genel Başkan Küçükali, daha sonra otobüste incelemede bulundu.

Küçükali, törenin ardından düzenlenen bölge şube başkanları toplantısına katıldı. Kayseri, Sivas ve Niğde il ve ilçe şube başkanlarının katıldığı toplantı, basına kapalı yapıldı.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4171 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim