• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Kızlar anneye daha düşkün

Kızlar anneye daha düşkün
Almanya’da aile fertleri arasındaki ilişkilere odaklanan bir araştırma, anne - kız ilişkisinin diğerlerinden farklı olduğunu ortaya koydu. Kız çocukları, anne ile daha güçlü bir bağ kuruyor.

Chemnitz Teknik Üniversitesi tarafından 14 yılı aşkın bir süre yılda 10 bini aşkın kişiyle yapılan görüşmeler sonucu hazırlanan “Pairfam” araştırması, kız çocuklarının yakından bildiği bir gerçeği bilimsel olarak da ispatlamış oldu. Araştırmanın sonuçlarına göre, nesiller arası ilişkilerde en derin ve yoğun olan ilişki anne - kız ilişkisi.

Araştırmaya katılan her iki kız çocuğundan biri, annesi ile özel sorunları hakkında konuştuğunu, annesinden bu konuda fikir aldığını ifade ediyor. Uzmanlar buna neden olarak, aileyi bir arada tutma ve akrabalarla ilişkileri güçlendirme görevini kadınların üstelenmesini gösteriyor. Annelerin aileyi bir arada tutma işlevini, kız çocuklarının devam ettirdiği belirtiliyor.

Erkekler anneye mesafeli

Aynı araştırma, erkek çocuklarının ise annelerine karşı daha mesafeli olduğunu gösteriyor. Araştırmanın sonuçlarına göre, erkek çocuklarının yalnızca yüzde 29'u anneleriyle özel sorunları hakkında konuşurken, bu konuları babaları ile daha da az (yüzde 13 oranında) konuşuyor.

Bu veriler, yaşları 15 ila 37 arasında değişen kız ve erkek çocuklarının görüşlerinin analiz edilmesi sonucu elde edildi.

Üç nesil incelendi

Almanya'nın en büyük aile araştırması olarak kabul edilen araştırmada üç nesil, 1971-1973, 1981-1983, 1991-1993 yılları arasında doğanlar incelendi.

Araştırmaya katılanların üçte ikisi, ebeveyne bağlılık duyduğunu ifade ederken, her dört kişiden üçü de ailelerine günlük hayatta yardımcı olduğunu belirtti.

Doğu - batı farkı kalkıyor

Araştırma ile Almanya açısından önemli bir sonuca daha ulaşıldı. Buna göre, Almanya'da aile yapısı bakımından ülkenin doğusu ile batısı arasındaki fark da yavaş yavaş ortadan kalkıyor.

Almanya'nın doğusundaki eyaletlerde özellikle 1971-1973 kuşağının ailelerine daha büyük bir bağlılık duyduğu ortaya çıkarken, Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra dünyaya gelen daha genç nesillerde ise aile ilişkilerinin Batı'daki ile benzeştiği görülüyor.

dw_4c.jpg

   Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2959 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim