• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kök hücre merkezi için dev işbirliği

Kök hücre merkezi için dev işbirliği
Türkiye'de sadece üç adet bulunan kök hücre merkezlerinden dördüncüsünün Samsun'da yapılması amacıyla toplantı yapıldı.

Türkiye'de sadece üç adet bulunan kök hücre merkezlerinden dördüncüsünün Samsun'da yapılması amacıyla yapılan toplantıda, katılımcıların mutabakatıyla fizibilite çalışmalarına hemen başlanması ve bu dev yatırımın Samsun'a en kısa sürede kazandırılması kararı alındı.

Türkiye'de üç adet bulunan kök hücre merkezlerinden dördüncüsünün Samsun'da yapılması amacıyla Sağlık Kenti Samsun Derneği'nde düzenlenen toplantıda Samsun'un önde gelen kamu-özel ve üniversite kurumları bir araya geldi. Türkiye'de kök hücre tedavilerinde en önemli uzmanlardan olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı' nın konuk olduğu toplantıya, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu, OMÜ Teknopark Genel Müdürü Ali Vargün ve dernek üyesi kuruluşlardan MedicalPark, Medicana, Büyük Anadolu ve Atasam Hastanelerinin yöneticileri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, kök hücre araştırma ve uygulamalarında Türkiye'de sadece üç tane bulunan merkezlerin dördüncüsünün bir sağlık kenti olan Samsun'a kazandırılmasının çok büyük önemi olduğunu belirtti. Kök hücre merkezi çalışmasına OMÜ Vakfı ve Üniversite yönetimiyle birlikte Teknopark'ın destek vermesinin ve Sağlık Kenti Samsun Derneği üyesi tüm özel sağlık kuruluşlarının bu yatırıma ilgi göstermesinin çok önemli bir sinerji oluşturacağını belirten Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu projenin hayata geçmesi için gerekli tüm destekleri sağlayacaklarını kaydetti.

Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı Dr. Köksal Holoğlu ise Türkiye'de kök hücre çalışmalarının bir numaralı ismi ve aslen Samsunlu olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'yı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, toplantıya katılan taraflara 'Kök Hücre Merkezi Projesi'ne verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Holoğlu, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin, OMÜ Vakfı'nın, Teknopark'ın ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün destekleyeceği bir projede, tüm büyük özel sağlık kuruluşlarının yer aldığı Sağlık Kenti Samsun Derneği olarak, gerektiğinde dev bir 'çok ortaklı şirket' kurarak bu projedeki en büyük yatırımcı olmayı planladıklarını söyledi.

Toplantıya konuşmacı konuk olarak katılan ve Türkiye'nin kök hücre tedavilerindeki en önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, dünyada kök hücre tedavilerine her yıl 12 milyar dolar harcandığını ve sektörün her yıl yüzde 15 büyüdüğünü belirtti. Prof. Dr. Ovalı, organ nakli uygulamalarına ek olarak insan sağlığı ve önemli tedavilerde büyük fırsatlar sağlayan kök hücre teknolojilerinin, sağlık sektöründe geleceğin en önemli yatırım alanlarından biri olacağını söyledi. Türkiye'de sadece Acıbadem Sağlık Grubu, Trabzon'daki ATİ Teknoloji ve Sabancı Üniversitesi bünyesinde olmak üzere 3 kök hücre merkezinin bulunduğunu aktaran Ovalı, Samsun'da OMÜ-OMÜ Vakfı -Teknopark ve Sağlık Kenti Samsun Derneği aracılığıyla tüm büyük özel sağlık kuruluşlarının böyle bir projede ortaklaşa yer almasının hayati önem taşıyan bir model olduğunu vurguladı.

Toplantının katılımcılarından OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu da sağlık kenti vizyonunu her geçen gün güçlendiren Samsun'a sağlanan örnek birliktelikle Türkiye'nin en önemli kök hücre merkezlerinden birinin kazandırılmasının çok büyük bir atılım olacağını dile getirdi. Dervişoğlu, OMÜ Vakfı olarak ortakları arasında bulundukları Teknopark'ın, Kök Hücre Merkezi Projesi için en uygun adres olduğunu belirterek, OMÜ Yönetiminin bu projeye çok önem verdiğini ve gereken tüm desteğin sağlanacağını söyledi.

Toplantıda prensip olarak, tüm tarafların yer alacağı bir komisyonla gereken fizibilite çalışmalarına başlanmasına karar verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2154 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim