• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kol nakli baraj sınavımızdı

Kol nakli baraj sınavımızdı
Üçlü organ naklinin kahramanı Prof. Ömer Özkan, "Uğur Acar 6 ay sonra yaz sıcağını hissedecek. Vücut yüzü reddederse ...

 


SAKLAMAYI BAŞARAMADIK: Yüz naklini gizli tutmayı çok istedik. Dünyada da bu tip nakiller riskli süre geçtikten sonra en azından on gün sonra açıklanıyor. Biz de son derece özel önlemler aldık. Ancak ameliyattan çıktığımda basın çoktan haber almıştı. Önüne geçemedik. Bugün artık düzenli gelişmeleri bildiriyoruz. Yüz reddedilse bile insanların beni suçlayacağını zannetmiyorum. Elimizden geleni yaptığımızı biliyorlar.

AYNAYA BAKINCA GÜLECEK: Uğur'un hiç yüzü olmamış. 40 günlükken yüzü yanmış ancak bu kadar düzeltilebilmiş. Örnek alacağı yüz yok. Bir tane normal yüz verilse mutlu olacak zaten. Şimdiden adapte oldu. Aynaya bakınca bir korku yaşayacağını zannetmiyorum. Donörümüz Ahmet Kaya 37 yaşındaydı ancak yüzü çok güzel ve yaşına göre gençti. Kötü görünseydi müdahale ederdik ama gerek kalmadı. Uğur'un ağız ve burnu Ahmet Kaya'ya benzese de birebir aynısı olmayacak. Olmaması da daha iyi zaten.

İNTİHAR EDENE DE TAKILIR: Organ nakli intihar eden hastalara yapılmıyor ancak yüz naklinde farklı. Bizim listemizde intihara teşebbüs eden hastamız da var. İntiharın nedeni, üzerinden geçen süre, tekrarlanmaması çok önemli. Listede 16 yıldır tanıdığım böyle bir hastam var. Psikolojileri bozulduğu için listeden çıkarttığımız hastalarım da oldu. Geçen ay bu konuşmaları yaparken Uğur beni şaşırttı. "Sen ne diyorsun?" dedim. "Hocam kızmayın, ben de sizi test ettim. Hazır mısınız?" diye espri yaptı. Toplumdan görüntüsü nedeniyle hep kaçınmış ama inanılmaz rahattır, özgüveni tamdır.

PROTEZ YÜZÜ DİŞ HEKİMLERİ YAPTI: Diş hekimliği protez bölümünden arkadaşlarımız bizden çok önce oraya gittiler ve Ahmet Kaya'nın cenazesi için protez yüz yaptılar, kol ve bacaklar taktılar. Ailenin rencide olmaması için için bakanlık zaten bunu zorunlu kılıyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7150 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim