• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Konya üçüncü tıp fakültesine kavuştu

Konya üçüncü tıp fakültesine kavuştu
Mevlana Üniversitesi bünyesinde açılmasına karar verilen Tıp Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu tarafından onaylandı.

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, üniversitenin 2011-2012 eğitim öğretim yılında tıp fakültesine 50 kontenjan ile ilk öğrencilerini alacağını açıkladı. Bu hastaneyle birlikte Konya’da tıp fakültesi hastanesi sayısı üçe çıktı.

Mevlana Hastanesi'nde düzenlenen toplantıya Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özen ve Mevlana Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Borazan katıldı. Toplantıda konuşan Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Mevlana Üniversitesi bünyesinde açılmasına karar verilen tıp fakültesinin YÖK Genel Kurulu tarafından onaylandığını açıkladı. Üniversitenin 2011–2012 eğitim öğretim yılında tıp fakültesine 50 kontenjan ile ilk öğrencilerini alacağını belirten Adam, öğrencilerin yüzde 40'ının burslu kontenjanlardan yararlanabileceğini söyledi.

Fakültelerinin güçlü akademik kadro ve gelişmiş tıp öğrenci laboratuvarları eşliğinde sınırlı sayıdaki öğrencilerine nitelikli eğitim imkanı sunmayı amaç edindiğini dile getiren Adam, şunları söyledi: "Üst düzeyde bilgi birikimine sahip, iyi tanı koyabilen ve tedavi yapabilen, ancak koruyucu hekimliği ihmal etmeyen ve toplum sağlığını ön planda düşünen, topluma bilimsel verilere dayalı kaliteli sağlık hizmeti sunmak, yaptığı araştırmalarla evrensel bilgi birikimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir eğitim politikası ile eğitime başlamaktır.”

Hedeflerinin sadece ulusal düzeyde değil uluslararası ortamda da kendilerini rahatlıkla ifade edebilen bireyler yetiştirmek olduğunu anlatan Prof. Dr. Bahattin Adam, bilgi ve beceriyi kazanmış, iyi iletişim kurabilen, araştırmacı, etik değerleri gözeten hekimlerin ülkeye önemli değerler katacağını vurguladı.

Yeni fikirlerin oluşmasına öncülük etmek amacı ile farklı disiplinleri bir araya getiren araştırma merkezleri kurmanın yakın hedeflerinden biri olduğunu dile getiren Adam, yine tıp eğitimi kurulu oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Adam, “Bu kurulun amacı en üst düzey hasta tedavi ve bakımına alt yapı oluşturmak üzere hastanedeki tüm bölümler için en iyi teorik eğitim ve uygulamalı eğitim imkanlarını geliştirmektir.” diye konuştu.

16 yıldır Konya'ya hizmet veren eski adıyla 'Vakıf' yeni adıyla Mevlana Hastanesi olan hastanenin Mevlana Üniversitesi'ne bağlanması için yapılan başvurunun YÖK tarafından olumlu bulunarak onaylandığını aktaran Prof. Dr. Bahattin Adam, şunları kaydetti: “Bu sayede daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından A sınıfı statüsüne çıkarılan ve yenileme çalışmaları sonucu oluşturulan konforlu odaları ve yeni yüzü ile hastanemiz bir adım daha ileriye giderek Mevlana Üniversitesi'nin Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi konumuna geçmiş oldu. Bununla beraber Aydınlık mevkiinde inşaatı hızla devam eden 350 yatak kapasiteli yeni hastanemizin 2 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1986 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim