• BIST 9460.69
  • Altın 2495.18
  • Dolar 32.592
  • Euro 34.7956
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Konya’da da 5 kişi kör edildi

Konya’da da 5 kişi kör edildi
Geçen yıl Konya’da özel bir hastanede birer gözünden katarakt ameliyatı olan beş yaşlı hastanın, enfeksiyon nedeniyle kör oldukları ortaya çıktı

Afyorkarahisar’da da katarakt ameliyatı olan 7 hastanın görme yeteneklerinini yitirmesi olayının bir benzerinin de Konya’da yaşandığı öğrenildi. Geçen yıl özel bir hastanede birer gözünden katarakt ameliyatı olan Hatice Aykap, Hanife Akçin, Mevlüt Demir, Bekir Değirmenci ve Kamil Yürür adlı yaşlı hastalar operasyon sırasında oluşan enfeksiyon nedeniyle görme yeteğini yitirdi. 16 Ekim 2009’da ameliyat olan Hatice Aykap, “İki gün sonra ağrıyla aynı hastaneye gittim. İğneler yaptılar, fakat fayda etmedi.

Gözümü kaybettim” dedi. Aykap’ın oğlu Ahmet Aykap ise, “Annemin gözünden irin akıyordu. Enfeksiyon kapmış. Hastaneye yatırdılar 13 gün sonra taburcu ettiler. Annem gözünü kaybetti. Suç duyurusunda bulunduk. Konya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davamız sürüyor. Ayrıca tazminat davası da açacağız” diye konuştu.

Enfeksiyon kaptı
Hanife Akçin’in oğlu Zübeyir Akçin de, “Katarak ameliyatından sonra enfeksiyon nedeniyle annemin sağ gözü görme yeteneğini kaybetti. Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, cerrahi alanda enfeksiyon kaptığı saptandı” dedi. Mevlüt Demir’in oğlu Ziraat Mühendisi Arif Demir ise, babası görme yeteneğini kaybedince Cumhuriyet Savcılığı ’na suç duyurusunda bulunduklarını ve şu an soruşturma aşamasında olduğunu söyledi. İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, “Soruşturma ekibimiz o dönem hastanede inceleme yaptı. Bir enfeksiyon ya da problem olduğu ortaya çıktı. Ameliyathane birkaç gün kapatılıp, dezenfekte edildi” diye konuştu.

Ameliyat rekoru!
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 7 vatandaşı katarakt ameliyatı yapan ve sonrasında bu kişilerin görme yeteneğini kaybetmesine yol açan özel sağlık kuruluşunun 1 yıl içinde 2032 hastayı göz ameliyatı yaptığı ortaya çıktı. Kentte hizmet veren başka iki özel hastanenin ise aynı dönemde toplam 1150 göz ameliyatı yaptığı belirtildi.


Hatalar zinciri
Dünyagöz Hastaneler Grubu İcra Kurulu Üyesi Gülferi Yıldırım, Afyonkarahisar’daki olayın bir hata zincirinin sonucu olduğunu belirterek,“Küçük kliniklerin, tıp merkezlerinin kontrolsüz bir şekilde büyümesi ve katarakt ameliyatının 700 TL olan fiyatının 400 TL’lere çekilmesi gibi zincirleme olarak bu olayın yaşanmasına zemin hazırladı” dedi.


TBMM’ye taşındı
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde olayı hatırlatarak, “Her gün en az 70-80 hastanın bu sebeplerle şikayette bulunduğu doğru mudur? Ameliyatlarda Çin malı, kalitesiz mercekler kullanıldığı ve bu nedenle kör olan hasta sayısının fazla olduğu iddiaları doğru mu?” diye sordu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim