• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Konya'da sağlık skandalı

Konya'da sağlık skandalı
Konya’da hastanede soluk borusuna ıslak mendil kaçan bebek hayatını kaybetti. İl Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay, 7 Eylül 2015 tarihinde özel bir hastanede meydana geldi. İddiaya göre, 10 aylık evli Ubeydullah (24), Zeynep Şerbetçi (20) çiftinin 7 Ağustos tarihinde Yasir ismini verdikleri bebekleri dünyaya geldi. 34 haftalık olarak doğan bebek, erken doğum sebebiyle ciğerleri gelişmediği gerekçesiyle hastanenin Yeni Doğan Ünitesinde kuvöze alınarak tedavi edilmeye başlandı. Bu süreçte annenin her gün hastaneye gelerek getirdiği süt şırıngayla bebeğe verildi. Yasir bebek doğduğundan itibaren 14’üncü gününde sağlığı iyi gidince doktorlar bebeği annesinin emzirmesine izin verdi.

BOĞAZINDAN MENDİL ÇIKTI

Anne Zeynep, bebeğini ilk kez emzirdiği günün gecesinde bebek rahatsızlandı. Kuvözde tutulan Yasir bebeğin boğazında şişme, daralma, kusmalar görüldü. Bebeğin iki gün sonra da boğazında şişlik ortaya çıktı. Hastanenin kulak burun boğaz servisinde kontrol edilen Yasir bebeğin boğazında kitle tespit edildi. Doktorların ameliyata alınmasını istediği bebeğin 1 Eylül günü yapılan operasyonda Yasir’in boğazındaki şişliğin soluk borusunu yırtıp, tıkayan bir ıslak mendil olduğu tespit edildi. Yasir bebek, soluk borusundaki ıslak mendil çıkartılarak yoğun bakıma alındı. Ancak ameliyattan 6 gün sonra yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Bebeklerini kaybeden Şerbetçi ailesi, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Bebeğin yapılan otopsisinde ölüm nedeninin soluk borusunu tıkayıp yırtan ıslak mendilden kaynaklandığı belirtildi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri başlattığı çalışmada ilk olarak Yeni Doğan Ünitesindeki üç hemşirenin ifadesine başvurdu. Ardından kamera kayıtlarını ve hasta takip çizelgelerini incelemeye alan polis, çizelgedeki Yeni Doğan Ünitesindeki tek erkek hemşire olan Musa G. (20)’nin çizelgesinde düzensizlik olduğunu tespit edince dün şahsı gözaltına aldı.

KAKASINDAN ÇIKAR SANMIŞ

Cinayet polisi tarafından sorguya alınan Musa G. bebeğin boğazına ıslak mendili bebeğin ağzını temizlerken kaçırdığını ileri sürdü. Musa G. ifadesinde, “O sabah bebeği biberonla beslemek isterken süt genzine kaçınca kustu. Ben de ıslak mendille ağzının içini ve kenarlarını temizlemek isterken mendil boğazına takıldı. Çıkarmak için parmağımla müdahale etmek istedim ancak mendil tamamen boğazına girdi. Ben de bir şey olmayacağını ve mendilin bebeğin kakasından çıkacağını sandım” dediği iddia edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Musa G. “Kasten öldürme” suçundan çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ailenin şikayeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastane hakkında soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6721 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim