• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Konya'da SGK ve sağlık sektörü temsilcileri bir araya geldi

Konya'da SGK ve sağlık sektörü temsilcileri bir araya geldi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) temsilcileri ile sağlık sektörü temsilcileri, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ve yaşanan sorunlar ile ilgili olarak Konya'da 21 Mart 2012 tarihinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, son yıllarda yapılan çalışmalarla sağlık sisteminin yeniden dizayn edildiğini belirterek, "İnsanların sağlık alma hakkının kutsal olduğuna inanıyoruz. Sağlıkta dönüşüm programı ve yeni yapısal düzenlemelerle sağlık hizmetleri daha kaliteli, adil ve ulaşılabilir hale getirildi.  Bugün vatandaşımız istediği hastaneye gidip, istediği eczaneden ilacını alıp, istediği özel hastanede tedavi olabilmektedir.” dedi.

 

Özel sağlık kurumlarıyla yeni yapılan sözleşmeyle sağlık hizmetlerindeki standartların belirlenip yükseltilmesi için çaba sarf edildiğini ifade eden Etyemez, bürokrasinin azaltılması gerektiğini, ilkelere dayalı, uzun süre değişmeden kullanılabilecek bir sistemin ilgili tüm kesimlerin tavsiyeleri dikkate alınarak hazırlanmasının önemine işaret etti. Yapılmak istenenin sağlık hizmetindeki standardı korumak olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Etyemez, bütün bunları geliştirmek için var güçle çalışılması gerektiğini kaydetti.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp ise konuşmasında Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili bilgiler verdi. Genel Sağlık Sigortası uygulamasının 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren nüfusun tamamını kapsayacak şekilde hayata geçirildiğini ifade eden Gökalp, "Genel sağlık sigortasını hayata geçirmek kolay bir süreç değil. Kapsamlı bir değişiklik olduğu için rayına oturması mutlaka zaman alacaktır. Ülkemizde kanunlar maalesef yazıldığı gibi kolay uygulamaya geçemiyor.

 

Mutlaka sıkıntıyla karşılaşılıyor. Bu konuda uyum çalışmaları sürüyor. Özellikle konu toplum sağlığı olunca bunun rayına oturması daha uzun süreçler alabiliyor. Şu an için önemli bir noktaya geldik, ancak daha atmamız gereken ciddi adımlar var." şeklinde konuştu.

 

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Konya Milletvekili Cem Zorlu, SGK Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp, Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanı İsmail Sevinç, GSS Tıbbi Malzeme Daire Başkanı Namık Kaya, GSS İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Özdemir, GSS Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ufuk Akdıkan, GSS Sağlık Sigortacılığı Daire Başkanı Hanefi Gök, GSS İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Hüseyin Kılıçaslan, GSS Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanı Naim Ata, GSS Politika Geliştirme Daire Başkanı Halil Akçe, SGK Konya İl Müdürü Cem Dinç, Afyon İl Müdürü Kerim Arslan, Aksaray İl Müdürü Saffet Çalışkan, Karaman İl Müdürü Yaşar Yılmaz, TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclis Başkanı Seyit Karaca ile Konya'da faaliyet gösteren resmi ve özel sağlık kurumlarının başhekim ve müdürleri katıldı.

Bu haber toplam 2692 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim