• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Kopan parmak 3 hastane dolaştı

Kopan parmak 3 hastane dolaştı
Serik ilçesinde, demir doğrama atölyesinde çalışan ve eline düşen demir parçası nedeniyle sol elinin bir parmağı kopan 25 yaşındaki sağır ve dilsiz genç, 8 saat sonra sevk edildiği ...

Serik ilçesinde, demir doğrama atölyesinde çalışan ve eline düşen demir parçası nedeniyle sol elinin bir parmağı kopan 25 yaşındaki sağır ve dilsiz genç, 8 saat sonra sevk edildiği Alanya'daki özel hastanede ameliyata alındı. Gencin kopan parmağı yerine dikildi.


Olay, Serik beldesi sanayi sitesinde bulunan bir demir doğrama atölyesinde meydana geldi. İşçi olarak çalışan 25 yaşındaki sağır ve dilsiz Yunus Çelik'in eline demir plaka düştü. Sol el parmaklarından biri kopan Çelik, özel otomobille Serik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada Mikrocerrahi Uzmanı olmaması nedeniyle Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Yunus Çelik, burada da bir süre uzman bekledi ancak, olumsuz yanıt alınınca Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevkine karar verildi. Yaklaşık 8 saat sonra Alanya'ya getirilen Yunus Çelik, Yardımcı Doçent Doktor Mehmet Şükrü Şahin ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Dört saat süren operasyon sonrası Yunus Çelik'in kopan parmağı yerine dikildi. Sağır ve dilsiz olan Yunus Çelik'in ağabeyi İsmail Çelik (32), operasyonu gerçekleştiren Doktor Mehmet Şükrü Şahin ve ekibine teşekkür ederek "Olayın ardından hastane hastane dolaştık ancak 8 saat sonra Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne geldik. Normalde 6 saat içinde müdahale edilmesi gerekiyordu ama 8 saat sonra müdahale edildi. Doktorlarımız ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi, sağolsunlar" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Yardımcı Doçent Doktor Mehmet Şükrü Şahin ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hastamız önce Serik ardından Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderilmiş. Burada geçen zaman kaybı 8 saat. Bu tür doku ve organ kopması gibi yaralanmalarda en seri şekilde bizlere ulaştırılması gerekiyor. Maksimum 6 saat içerisinde kliniğe ulaşması gerekmektedir. Bize getirildiğinde aradan 8 saat geçmişti. Ameliyat dört saat sürdü başarılı bir operasyon olduğunu düşünüyorum." Bu gibi yaralanmalarda ilk olarak hastaların kendilerine getirilmeleri halinde kısa zamanda başarılı sonuçlar elde edilebileceğini belirten Doktor Şahin, "zaman bizim için hayat demektir" dedi.

Yunus Çelik'le aynı odada tedavi gören bir diğer hasta ise askerden izine gelen ve evi için kışlık odun kestiği sırada baltanın eline gelmesi sonucu sağ el ikinci parmağını kaybeden 21 yaşındaki Kemal Tokgöz dü. Kemal Tokgöz de başına gelen olayı anlatmasının ardından kendisini ameliyat eden Yardımcı Doçent Doktor Mehmet Şükrü Şahin ve ekibine teşekkür etti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2547 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim