• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Kozmetik ürünlerini doğru kullanıyor muyuz?

Kozmetik ürünlerini doğru kullanıyor muyuz?
Kozmetik ürünlerini doğru kullanıyor muyuz? Uzmanların bu konuda önemli uyarıları var.

Cilt temizliği ve bakımında yalnızca zeytinyağlı sabun kullanılan günler çoktan geride kaldı. Artık piyasada kişinin cinsiyetine, yaşına, cilt yapısına uygun sayısız ürün var. Peki bakım ürünü kullanmak, cilt için ne kadar sağlıklı? Her sabah sabun, her duşta duş kremi, her duştan sonra nemlendirici kullanmaya gerek var mı?

Hamburg Üniversitesi Kozmetik Bölüm Başkanı Dermatolog Martina Kerscher, özellikle güzel kokan kremlerin vücutta endorfin gibi mutluluk hormonları salgılanmasını tetikleyebileceğini belirtirken, bazı ürünlerin kullanımında ihtiyatlı davranılmasının cilt için daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

Örneğin herkes tarafından belki de temel temizlik maddesi olarak kullanılan sabun. Uzman, Alman Reader’s Digest dergisine yaptığı açıklamalarda, sabun kullanımında "ne kadar az, o kadar iyi" prensibinin geçerli olduğunu belirtiyor. Kerscher, “Temelde suyla her tür temas cildi yoruyor. Zira cilt su ile yıkandığında ciltteki değerli yağlar azalıyor” diyor. Normal ciltlerin temizliğinde yalnızca suyun yeterli olacağını belirten Kerscher, yağlı ciltlerin temizliğinde ise nem kaybına yol açmadan ciltteki yağ fazlasını alan hafif bir temizlik ürününün kullanılmasının yeterli olacağını ifade ediyor.

“Vücudun her yerinde kullanmaya gerek yok”

Uzmanın duş kremleri konusunda da bazı tavsiyeleri var. Dermatolog Martine Kerscher, duş kremlerinin vücudun her yerinde değil, kişinin gerçekten temizliğe ihitiyaç duyduğu bölgelerde kullanılmasını tavsiye ediyor, diğer bölgeleri temizlemekte ise suyun yeterli olacağını belirtiyor. Ayrıca uzman, ürün seçilirken cildin pH değerinin dikkate alınması gerektiğinin de altını çiziyor.

Peki ya yüz bakımı? Uzman Kerscher günlük, güneş ışınlarında koruyucu etkisi de olan bir nemlendirici kullanılmasını öneriyor. Zira uzmana göre, cildi bütün bir yıl güneş ışınlarının etkisinden korumak, cilt yaşlanmasına karşı alınabilecek en etkin önlem.

Yaşla birlikte cildin ihtiyaçları da değişiyor

Dermatolog Martina Kerscher açıklamalarında yaygın bir yanlışa daha işaret ediyor. Kerscher'e göre, her banyodan sonra nemlendirici kullanmaya da gerek yok. Uzman, nemlendiricilerin de yalnızca ciltte kuruluk baş gösterdiğinde kullanılmasını tavsiye ediyor.

Özellikle 50 yaş üstü kadınlarda ise cilt bakım ürünlerinin kullanımında ihtiyatlı davranması gerekli. Kerscher, 50 yaş üzeri kadınların A ve C vitamini içeren kremleri kullanması gerektiğini, daha genç yaştakilerin ise cilde nem veren ve cildi çevresel etkilerden koruyan kremleri kullanmasının yeterli olacağını söylüyor.

DEUTSCHE WELLE
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2314 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim