• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

KPSS 2011/8 sözleşmeli personel alımı göreve başlama işlemleri

KPSS 2011/8 sözleşmeli personel alımı göreve başlama işlemleri
Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından, KPSS 2011/8 sözleşmeli personel alımı göreve başlama işlemleri hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından, KPSS 2011/8 sözleşmeli personel alımı göreve başlama işlemleri hakkında duyuru yayımlanmıştır;

Bakanlığımız 4/B sözleşmeli personel alımına ilişkin KPSS–2011/8 yerleştirme sonuçları 16 Ağustos 2011 tarihinde ÖSYM tarafındanaçıklanmıştır.
Adayların göreve başlama işlemleriyle ilgili olarak aşağıda belirtilen hususları dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
1. Adayların göreve başlama işlemlerine ilişkin başvuruları; EK–2 formda belirtilen birimlerinizde oluşturulacak başvuru komisyonları tarafından, 22 Ağustos – 12 Eylül 2011 tarihleri arasında alınacaktır. Adayların bu süre zarfında istenen belgelerle birlikte ilgili komisyolara başvurmaları gerekmektedir.
2. Atama şartlarını taşıyanlardan, halen 657 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun veya diğer mevzuata tabi olarak çalışanların, göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması gerekmektedir. Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar, yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekleri gibi haklarında ayrıca gerekli yasal işlem de yapılacaktır.
3. Yerleştirilenlerin, EK–1 Formda belirtilen belgeleri hazırlayarak, en geç 12 Eylül 2011 tarihi mesai bitimine kadar ilgili başvuru komisyonlarına teslim etmeleri gerekmektedir. 4 üncü ve 5 inci maddede belirtilen mazeret durumları hariç, başvurular şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
4. Hastalık veya doğumla ilgili mazeretleri nedeniyle başvuru evraklarını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde, birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir.
5. Halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanlar da, başvuru evraklarını birinci derece yakınları aracılığı ile ilgili komisyonlara teslim edebileceklerdir. Bu durumdaki adaylar, terhis tarihinden itibaren otuz gün içerisinde Bakanlığımıza başvurmaları halinde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve diğer atama şartlarını da taşımaları kaydıyla; yerleştirildikleri hizmet birimlerinde, bu birimlerin kapatılmış veya başka bir birimle birleştirilmiş olması halinde yerleştirildikleri pozisyonun il veya ilçede bulunması hali öncelikle dikkate alınarak ihtiyaç bulunan hizmet birimlerinde göreve başlatılacaktır.
6. 31/07/2009 tarihli ve 27305 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 8/f maddesi hükümleri uyarınca; adaylardan adlî sicil kaydı istenmeyecek, bunun yerine EK–3 dilekçede belirtilen şekilde yazılı beyan istenecektir. Başvuru komisyonları, bu beyanın doğruluğunu, adlî sicil bilgilerini verebilecek mercilerden teyit edeceklerdir.
7. Adayların, adli sicil kaydı bulunmadığına dair belge getirmeleri durumunda ise bu belgeler, başvuru tarihi itibariyle ilgili mercilerden alınmış olması kaydıyla kabul edilecektir.
8. Adayların atanma şartlarını taşıyıp taşımadıkları, ilgili başvuru komisyonları tarafından; www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanan KPSS–2011/8 Tercih Kılavuzundaki nitelik ve şartlar ile adaylardan istenen belgeler birlikte değerlendirilmek suretiyle tespit edilecektir.
9.Atanma şartlarını haiz olmayan adaylara, gerekçeleri açıkça belirtilmek suretiyle yazılı olarak bilgi verilecektir.
10. Atanma şartlarını haiz olduğu tespit edilenler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel statüsünde göreve başlatılacaktır.
11. Adayların, son göreve başlama tarihi 15 Eylül 2011 Perşembe günüdür. Göreve başlama işlemleri bu tarihten önce tamamlananlar, talep etmeleri halinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlatılacaktır.
12. Hastalığı nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olan adaylar, bu durumlarını 15 Eylül 2011 mesai bitimine kadar tabip raporuyla belgelendirmeleri kaydıyla 15 Kasım 2011 mesai bitimine kadar göreve başlatılabilecektir.
13. Doğumla ilgili mazereti nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olanlar da bu durumlarını 15 Eylül 2011 mesai bitimine kadar tabip raporuyla belgelendirmeleri kaydıyla doğumla ilgili mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren en geç iki iş günü içerisinde göreve başlatılabilecektir.
14. Yukarıda belirtilen sürelerin aşılması durumunda, adaylar yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.
EK: 2 Adet Form
1 Adet Örnek Dilekçe

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4900 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim