• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

KPSS-2012/1 Türkiye Halk Sağlığı Kurumu duyurusu

KPSS-2012/1 Türkiye Halk Sağlığı Kurumu duyurusu
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından KPSS-2012/1 sonuçlarına göre Kurum kadrolarına yerleşen adaylar için duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından KPSS-2012/1 sonuçlarına göre Kurum kadrolarına yerleşen adaylar için duyuru yayımlanmıştır;

 

Kpss-2012/1: Devlet Personel Başkanliği Bazi Kamu Kurum Ve Kuruluşlarinin Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme Sonuçlarina Göre, Yerleştirmeleri Başkanliğimiz Kadrolarina Yapilanlar İçin Atamaya Esas Olmak Üzere İstenen Belgeler ve Gerekli Hatirlatmalar

ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan KPSS-2012/1 yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı (Başkanlığımız) teşkilatına yerleştirmesi yapılanlardan, 03/04/2012 tarih ve 28253 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikteki “Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından kimlik, adli sicil, askerlik ve sağlık durumu hususlarında adaylardan yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmez.” hükmü gereğince, vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil, askerlik durum belgesi, sağlık durum belgesi istenmeyecektir.

Bunların dışında aşağıdaki belgeler istenmektedir:

1. İnternet adresimizde yayınlanan 2012/1 KPSS Açıktan Atama Başvuru Formunun (tükenmez ya da dolma kalemle doldurulmuş ve silinti, kazıntı olmayan veya bilgisayarda doldurulmuş) aslı,

2. Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı,

3. Yerleştiği unvanın gerektirdiği öğrenim durumunu gösterir noter tasdikli diploma sureti veya mezun olduğu okuldan onaylı (kurum kaşesi ya da mührü ile imzalayanın kaşesinin de bulunduğu) sureti, diplomalarının düzenlenmemiş olması halinde ilgili kurumlarca verilen ve daha sonra diploma veya

örneğiyle değiştirilebilen geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı sureti veya mezun olduğu okuldan onaylı (kurum kaşesi ya da mührü ile imzalayanın kaşesinin de bulunduğu) sureti, eğitimini yurt dışında tamamlayanlardan diplomalarının denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylananların denklik belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti,

4. 2 (iki) Adet Fotoğraf (4,5 x 6 cm Ebadında),

5. Mal Bildirim Beyannamesi (İlgili alanları doldurulmuş ve imzalanmış) aslı,

6. Avukatlık Ruhsatının noter onaylı sureti (Avukatlık Kadrosuna yerleşenler için),

Yerleşen adayların, yukarıda sayılan belgeleri Başkanlık Makamının 11/07/2012 tarih ve 2332 sayılı onayına istinaden 31/07/2012 Salı günü mesai bitimine kadar Başkanlığımıza bizzat elden teslim etmeleri (atama işlemlerinin hızlı sonuçlandırılabilmesi ve evrak eksikliklerin tamamlanabilmesi için tercih sebebidir) veya posta yoluyla ulaştırmaları gerekmekte olup (postadaki gecikmelerden kişi kendisi sorumludur, Başkanlığımız hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir) belirtilen tarihe kadar evrakları ulaştırmayanların atamaları yapılmayacaktır.

EVRAK TESLİM ADRESİ:

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU BAŞKANLIĞI SAĞLIK MAH. ADNAN SAYGUN CAD. NO:55

A BLOK 2. KAT ATAMA DAİRE BAŞKANLIĞI SIHHİYE /ANKARA

HATIRLATMALAR:

  • Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin “Gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması” başlıklı bölümün 9’uncu maddesine göre, ataması yapılanlardan gerçeğe aykırı belge verenler ya da eksik, yalan, yanlış, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunanların atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve görevlerine son verilecektir. Ayrıca haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereğince Başkanlığımızca yasal işlem yapılacağı hususunun başvuru sahiplerince bilinmesi gerekmektedir. Bu kişilere mali bir bedel (maaş gibi) ödenmişse, ödenen bedelin yasal faiziyle birlikte geri ödenmesi gerektiğinin de ayrıca bilinmesi gerekmektedir.
  • Yerleştirmeleri, Bakanlık (Sağlık Bakanlığı) dâhil diğer kamu kurum ve kuruluşlarına (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Üniversiteler vs.) yapılıp, evrakını sehven Başkanlığımıza teslim edenler veya gönderenler hakkında herhangi bir işlem tesis edilmeyeceğinden Başkanlığımızca herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir.
  • Başkanlığımız teşkilatında bir kadroya atanıp, evraklarını süresi içinde teslim etmeyenlerin atamaları yapılamayacak ve Başkanlığımıza hiçbir belge sunulmadığından, adreslerine bilgi verilemeyecektir.
  • Ataması yapılanların tebligatları için MERNİS’teki adresler geçerli olacaktır.
     Halen askerlik görevi nedeniyle silâh altında olanlardan haklarının saklı kalmasını isteyenlerin, yukarıda belirtilen başvuru süresi içinde yalnızca bir dilekçeyi Başkanlığımıza göndererek durumlarını bildirmeleri ve terhis tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde atamaya esas olmak üzere istenen belgelerle birlikte Başkanlığımıza bizzat müracaat etmeleri halinde durumları incelenecektir.
  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. Maddesi gereğince, atamaya esas teşkil etmek üzere, Devlet Memuru olmasına engel olabilecek akıl ve ruh hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporunu yukarıda anılan Yönetmelik hükmü gereği Başkanlığımıza ibraz etmeyenler, bu belgeyi göreve başlayış tebellüğ tarihi itibariyle görev yaptığı yerdeki ilgili birime teslim etmek zorundadır.
  • Evrak tesliminde “Geçici Mezuniyet Belgesi” sunacaklardan, mezuniyetlerinin üzerinden 2 (iki) yıl geçenlerin geçici mezuniyet belgesi ya da onaylısı kabul edilmeyecektir. (Okuldan diplomalarının aslını alırken, onaylayanın kaşesi, imzası ve mühür olacak şekilde bir fotokopisini onaylatabilirler.)

Ayrıca, yukarıda anılan Yönetmeliğin “Adayların askerlik ve adli sicil beyanlarının doğruluğu idare tarafından yetkili askeri ve adli mercilerden teyit edilir.” hükmü gereği kişilerden istenilmeyen adli sicil ve askerlik durum belgeleri, Başkanlığımızca ilgili kurumlar arasında yapılacak yazışma sonucunda ilgili kurumlardan gelecek cevaplara göre atanmaya hak kazananların atamaları yapılacak, atanmasına engel bulunanların atamaları yapılamayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Başkanlığımıza evrak teslim edip de ataması yapılamayanların adreslerine bilgi verilecektir.

KPSS 2012/1 Yerleştirme sonuçlarına göre;

Sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleşenler; http://personel.saglik.gov.tr/ adresinden,

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığına yerleşenler; http://www.tkhk.gov.tr adresinden, Atama ile ilgili detaylı bilgi alabilirler.

İLGİLİLERE İLANEN DUYURULUR

KPSS 2012-1 Başvuru Formu indirmek için tıklayınız.

Mal Bildirim Beyannamesi indirmek için tıklayınız.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7427 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim